2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Címlap Az idei volt Korda Györgyék legrosszabb éve - ezért

Az idei volt Korda Györgyék legrosszabb éve – ezért

A 81 éves énekes sok nehéz pillanatot megélt már, de a koronavírus miatt az idei év minden eddiginél nehezebb volt számára.

Balázs Klári és Korda György legnagyobb fájdalma az, hogy nem találkozhatnak a közönségükkel, ám az önkéntesen vállalt bezárkózás jó dolgokat is hozott a negyvenegyedik közös évét élő házaspár kapcsolatába, megújult a négy évtizedes szerelmük.

– Lett egy új feleségem karácsonyra! – újságolta Korda György a Blikknek. – Komolyan mondom, Klárika egy olyan oldalát mutatta meg, amelyet eddig nem sokszor láttam. Főz, most, takarít, vasal, és nagyon jól csinálja.

Senkit nem engedek be a házba, hónapok óta én csinálok mindent, vigyáznunk kell magunkra! Én bármilyen fizikai munkát képes vagyok megcsinálni, ha kell, mentesítem Gyurimat, ahogy csak tudom – lágyult el Klárika hangja, aki azt is elárulta, hiába éltek le már együtt négy évtizedet, számukra is hozott újdonságot ez az év.

Ugyan mi tényleg szinte egész nap együtt voltunk, utaztunk sokat akár az előadásokra, akár külföldre, de így kettesben, összezárva, ennyi időt most töltünk először. Ennek köszönhetően nagyon mély, lelkizős pillanataink vannak, rengeteget beszélgetünk – mondta a Blikknek az énekesnő. Ugyan voltak már nehéz éveik, amikor az épülő szállodájukra egy nagyobb hitelt kellett felvenniük, vagy amikor Korda Györgyöt háromszor is megműtötték, de ez most más. Ez a járvány mindenkit érint, és ez nagyon elszomorít. Ha csak nekünk lenne rossz, tényleg nem viselne meg ennyire, de szörnyű olvasni a halálhíreket, hogy sorra halnak meg a korosztályom tagjai, számomra fontos emberek. Bevallom, bennem is van félelemérzet és tartok attól, hogy ez meg is marad azután is, hogy ha rendeződik a helyzet. Szomorú vagyok amiatt, hogy nem tudok aktívan segíteni, ha fiatalabb lennék, biztos megtenném, de őszinte leszek: én is gyarló vagyok és félek – tette hozzá Korda György.