2020.07.02
Ottó
Kezdőlap Belföld Az év balekja: razziázó rendőröktől akart kábítószert venni

Az év balekja: razziázó rendőröktől akart kábítószert venni

A budapesti rendőrök egy kábítószer-kereskedő elfogását követően tartottak kutatást a díler lakásán, amikor a gyanútlan „vevő” érkezett, és a nyomozóktól akart drogot vásárolni. Hiba volt….

A VII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei éjjel egy igazoltatás során az autó utasterében marihuána szagot éreztek, ezért a három utasnak átnézték a csomagjait és a ruháikat. Egyikük táskájának átvizsgálásakor több, kábítószergyanús anyagot találtak, az autóban ülő két másik férfi pedig elmondta a rendőröknek, hogy nem sokkal korábban kábítószert fogyasztottak. A nyomozók C. Dániel táskájában közel fél kiló marihuánát, valamint 30 gramm kábítószergyanús anyagot, mérleget, dohánypapírt és 150 ezer forintot találtak. A férfi lakásán ezt követően a nyomozók kutatást tartottak, ahol további kábítószereket foglaltak le: több mint egy kiló marihuánát, valamint 28 gramm kábítószergyanús anyagot.

A kihallgatás során került képbe a 40 éves budapesti Sz. Balázs, akitől a kábítószert vásárolták. Az erzsébetvárosi nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Kábítószerbűnözés Elleni Osztály munkatársaival közösen egy Murányi utcai lakásban el is fogták őt. A díler lakásán tartott kutatás során a rendőrök egy kiló marihuánát, valamint kábítószer értékesítéséhez használt precíziós mérlegeket, simítózáras tasakokat, mobiltelefonokat és közel 600 ezer forintot foglaltak le. A rendőrök intézkedésekor a díler egyik vevője is megjelent a lakásnál: V. Viktor a neki ajtót nyitó nyomozótól szeretett volna marihuánát vásárolni. A gyanútlan vásárlót a rendőrök elfogták, és mintavételre előállították.