2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Az életéért küzd a gördeszkás atya, elkapta a koronavírust

Az életéért küzd a gördeszkás atya, elkapta a koronavírust

Lendvai Zoltán atya is koronavírusos lett, kórházban küzdenek érte az orvosok. Az édesapját sajnos már elragadta a betegség.

A gördeszkás plébánosként híressé vált Lendvai Zoltán életéért harcolnak az orvosok, az édesapját sajnos elragadta a járvány Fotók: Indirekt

Először a plébános édesapja került kórházba, őt sajnos legyőzte a kór, a héten tartották a temetését. A gördeszkás atya életéért viszont még küzdenek az orvosok.

– A szigorú biztonsági előírások betartása mellett naponta látogatja a kórházlelkész, de én is jártam a betegágyánál. Három-négy szó után elfárad, de jó a kedve. Mindannyian bízunk a gyógyulásában – mondta a Borsnak az egyházi méltóság, és hozzátette: tudja, hogy Lendvai atyát nagyon sokan szeretik, ami a beteg papnak is jólesik – nyíilatkozta Székely János szombathelyi megyéspüspök a Borsnak. Lendvai Zoltán a rédicsiek mellett több környező település híveit ellátja. Ismert közvetlen, emberközeli stílusáról. Az égiektől kapott különleges képessége, hogy maga köré gyűjtse a fiatalokat.