2022.08.15
Mária
Kezdőlap Belföld Az egyik budapesti Eb-meccsen akart vérfürdőt rendezni az iszlám terrorista

Az egyik budapesti Eb-meccsen akart vérfürdőt rendezni az iszlám terrorista

Mint arról az Indirekt is beszámolt, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette azt a 21 éves iszlamista férfit, aki terrorcselekményekre készült Magyarországon. Mint délután kiderült, a foci Eb-n akart robbantani a terrorista.

„Elfogott a Terrorelhárítási Központ egy magát iszlamistának valló, 21 éves magyar férfit, aki többféle terrortámadást, tömegrendezvényen történő robbantást, továbbá tömegbe hajtva elkövetett támadást tervezett Magyarországon” – jelentette be a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója sajtótájékoztatón, szerdán. Hajdu János elmondta, az illetékes igazgatóságuk hetek óta felderítést folytatott az ügyben, miután az Iszlám Államhoz köthető internetes oldalakon – amelyekre szigorú belépési rend alapján lehet csak belépni – egy magyar fiatalember is részt vett a beszélgetésekben.

Az iszlám hitre áttért fiatal a közelgő labdarúgó Európa-bajnokság egyik budapesti meccsén, a portugál-magyar összecsapáson akart robbantani a Puskás Arénában. Szerdán délután egy órakor a TEK járművei szállították a férfit a budapesti Fő utcába a nyomozási bíró elé. A döntés után, az ülés végén fejét egy pulcsival eltakarva jött ki a gyanúsított az épületből, ameddig beültették az autóba, a kommandósok lezárták az utcát. Az MTI kérdésére, hogy magányos elkövetőről van szó vagy lehetnek tettestársai Magyarországon, Hajdu János azt válaszolta: ők is vizsgálják ezt, de egyelőre nem merné egyiket sem biztonsággal állítani.