2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Címlap Az édesapját gyászolja UFO Zsolti

Az édesapját gyászolja UFO Zsolti

Varga Zsolt fél évvel ezelőtt elvesztette szeretett édesapját.

A fájdalmas időszakot – ahogy mondja – némileg megkönnyítette az egészségügyben dolgozók odaadása és profizmusa. Zsolt most azért idézte fel a történteket, hogy az egészségügyről kialakult negatív képet a saját tapasztalatainak fényében pozitív megvilágításba helyezze.

– Édesapám december 26-án, karácsony második napján meghalt. Előtte másfél hónappal már betegeskedett, november közepe tájékán, hajnali kettőkor édesanyám azzal ébresztett, hogy édesapám rosszul lett. Azonnal hívtam a mentőket és megadtam nekik édesanyám telefonszámát, akik késlekedés nélkül megkeresték. A mentő 12 perc alatt kiérkezett, én nem tudtam olyan gyorsan átérni hozzájuk, mint ahogyan ők. A megérkezésükig kézben tartották, irányították az eseményeket és nagyon korrektek voltak” – idézte fel a zenész a novemberi éjszakát.

2-3 héttel később ismét rosszul lett, a szituáció hasonló volt az első esethez, ugyanolyan gyorsasággal kijött érte a mentő és bevitték. A vizsgálatok során kiderült, hogy a szív nem megfelelő működése miatt tüdőgyulladást kapott. A hatvani kórházból átirányították Mátraházára a tüdőklinikára, ahol azonnal megkezdték a kezelését – mondta Zsolt, és hozzátette, a teljeskörű orvosi tájékoztatásnak köszönhetően megtudták, hogy mi okozta a szívgyengeségét.

„Nagyon mértékadó volt, ahogy a kórházban és a mentősök vizsgálták, minden egyes dolgot igyekeztek a legjobb tudással és emberséggel kezelni. Az sem számított, hogy hétvége vagy hétköznap volt, minden alkalommal maximálisan kezelték őt és odafigyeltek rá. Mindez úgy, hogy egy 80 éves emberről beszélünk, nem egy fiatal, életerős valakiről. Csak az volt a lényeg, hogy az életét menteni kívánták, miközben nyilvánvaló volt már az első alkalommal, hogy a szívprobléma fennáll” – fejtette ki a Borsnak és hozzátette, bízik abban, hogy az elismerése eljut azokhoz, akik részt vettek az édesapja kezelésében.