2023.02.05
Ágota, Ingrid
Kezdőlap Bűnügy Az Eb-döntő után kirabolták Lando Norrist, vajon mit lép az UEFA

Az Eb-döntő után kirabolták Lando Norrist, vajon mit lép az UEFA

Vasárnap este, a labdarúgó-Európa-bajnokság döntője után kirabolták Lando Norrist, a Forma–1-es McLaren-istálló brit pilótáját a londoni Wembley Stadionban. Nagy kérdés, a sok bűncselekmény után mit lép az UEFA.

Lando Norris

A világbajnoki pontverseny negyedik helyén álló pilóta az angol–olasz Eb-finálét követően szeretett volna beszállni McLaren sportkocsijába, amikor rátámadtak, és letépték a kezéről a csapata számára készített, egyedi, 40 ezer font (16,5 millió forint) értékű Richard Mille óráját– számolt be a bűntényről az MTI. Az istálló közleménye szerint a pilótát megrázta az eset, de már jól van.

Mint lapunk is megírta, az Eb-döntő után brutális tömegverekedés volt a Wembleyben: földön fekvő olasz szurkolókat rugdostak, vertek péppé az angolok. Sok vendégszurkoló megsebesült Londonban. A finálét tizenegyesekkel elveszítő angol csapat magukból kivetkőzött szurkolóinak egy csoportja mindenkit ütött, rúgott, akin olasz mez volt.

Köztudott, az MLSZ-t az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) három zárt kapus mérkőzéssel büntette, mert a szurkolóink az Eb három magyar válogatott meccse alatt a következőket tették, skandálták: a portugálok ellen „ANTI-LMBTQ” molinó többszöri felmutatása és „Cristiano homosexual” rigmus többszöri skandálása, a franciák ellen Black Lives Matter (térdelés) elutasító molinó többszöri felmutatása és „Buzi franciák bonjour” rigmus többszöri skandálása, a németek elleni találkozón „LMBT? Nein, Danke” molinó többszöri felmutatása és „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmus többszöri skandálása.

Minden magyar szurkolóban felmerülhet ezek után a kérdés, ha mi ezekért három zárt kapus meccset és 100 ezer eurós pénzbüntetést kaptunk a mindig erélyes és következetes UEFA-tól, akkor mi járhat az ellenfél szurkolóit brutálisan megtámadó, bucira verő, nézőket kiraboló angol szurkolók tette után. Hiszen ezek az is Wembley stadionon belül, nem az utcán történtek, tehát a rendező szövetség, jelen esetben az angol a felelős.

Kíváncsian várjuk az UEFA elrettentő, példás és igazságos ítéletét az angolok ellen. Persze lehet, hogy naivak vagyunk, és hiába…

Kiss B. László