KezdőlapCímlapAusztria-Ischgl: karanténba zárták a magyar testvérpárt

Ausztria-Ischgl: karanténba zárták a magyar testvérpárt

Karanténba zárták Lepenye Tamást és Lepenye Tímeát, azt a magyar testvérpárt, akikről tegnap lapunk elsőként írta meg, hogy megtagadták a koronavírus tesztet tőlük az osztrák hatóságok.

Tirol tartomány egy részét karantén alá helyezték, az osztrák síparadicsomok nagy részén idő előtt befejeződött a szezon. Szállodák, panziók zártak be, a koronavírus miatt a tartományban gyakorlatilag megállt az élet. Tegnap lapunknak nyilatkozott síparadicsom egyik magyar alkalmazottja, aki együtt dolgozott egy olyan szlovák nővel, akiről kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal. Lepenye Tamás azt mesélte, hogy hiába jelentkeztek, hogy rajtuk is végezzék el a vírus-tesztet, ezt a helyi kórházban megtagadták tőlük, mondván nincsenek tüneteik. Ma ismét kerestük Tamást, aki komoly változásokról számolt be: – ”Délután kettőkor volt egy sajtótájékoztató, ahol Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a mi körzetünket karantén alá helyezték. Ez azt jelenti, hogy tizennégy napig mi sem hagyhatjuk el Ischgl-t” -mesélte Lepenye Tamás. Arra kérdésre, hogy mit jelent a karantén, még maga sem tudott pontosan válaszolni:  „Nem mondták, hogy a szobánkból nem mehetünk ki, de azt közölték, hogy Ischgl-t nem hagyhatjuk el. Az ide vezető autópálya le és felhajtójánál mindenkit megállítanak a rendőrök, ellenőrzik a papírjaikat, egészségi állapotukat.”

Lepenye Tamás, Ischgl

Közben a tiroli síparadicsomban 21-re emelkedett a fertőzöttek száma. Tamás elmondása szerint közülük mindenki jól van, senki sincs kórházban, hanem úgynevezett szoba-karanténban töltik mindennapjaikat. „Nem félek a fertőzéstől, a helyi klinikán az orvosok arról tájékoztattak, hogy egy fiatal, egészséges szervezet esetében általában csak enyhe influenzás tünetek jelentkeznek. Inkább a szüleimet féltem és remélem, hogy odahaza minden rendben van velük” – mondta az Indirektnek Lepeny Tamás a tiroli karanténból.