KezdőlapBelföldAtyaég! 41 vokson múlott Karácsony Gergely győzelme

Atyaég! 41 vokson múlott Karácsony Gergely győzelme

A győzelme ellenére kitart az újraszavazás mellett Budapest jelenlegi és következő főpolgármestere.

A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal – derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. Sasvári Róbert, az NVB elnöke közölte: Karácsony Gergelyre 112-t, Vitézy Dávidra 395, míg Grundtner Andrásra további 53 érvényes szavazatot találtak.

Karácsony Gergely közölte: az újraszámlálás számára kedvező eredménye ellenére kitart az elhatározása mellett, azaz újraválasztást indítványoz, mert az egész folyamat végtelenül manipulatív, politikai félrevezetésekkel, trükkökkel, lehallgatásokkal teli volt.

Minden, ami aláássa a demokráciába vetett hitet, megtörtént. Ha ezt helyre akarjuk állítani, az egy új választás, egy új szavazás a meglévő jelöltekkel – jelentette ki a főpolgármester, aki jogorvoslati beadvánnyal fog élni az újraszámlálással kapcsolatban és kérik új választás kiírását.

Vitézy Dávid megköszönte a Nemzeti Választási Iroda munkáját és gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek az újraszámlálás eredményéhez.

Alapos és indokolt volt a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálása, sok száz, összesen több érvényes szavazat keveredett az érvénytelenek közé, mint amennyi az első és második helyezett közötti különbség volt – közölte Vitézy Dávid.