2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Címlap Angliában leszámolt káros szenvedélyeivel Hujber Ferenc

Angliában leszámolt káros szenvedélyeivel Hujber Ferenc

A kétezres években hazánk egyik legismertebb és legkeresettebb színésze volt, Hujber Ferenc nevét 2002-ben ismerte meg az ország, a Valami Amerika egyik főszereplője volt. Aztán megbicsaklott a karrierje, Angliába költözött és most is ott él.

Bár pályája csúcsán volt, magánélete is jól alakult, megnősült, mégsem jöttek a nagy szerepek. Így kedvesével együtt Angliába utazott, ahol pizzafutárként dolgozott. Nem sokkal később hazaköltöztek, majd megszülettek a gyerekei. Pár évvel később Hujber interjúi nagy vihart kavartak. A legemlékezetesebb eset az volt, amikor az egyik reggeli műsor élő adásában azt kezdte ecsetelni, hogy Jézus egy színész volt, keresztre feszítése pedig egy színjáték. Ezután, 2017-ben költözött először Kanadába, majd Angliába, ahol Londonban hangtechnikusként és pincérként is dolgozott, jelenleg is civil foglalkozása van.

– London szó szerint a béke szigete. Szeretem a város történelmét, kultúráját, rajongok érte. Valamitől ez olyan, mintha nekem lenne kitalálva. Jó érzés, hogy itt már angolul beszélnek, mégis két és fél óra alatt otthon vagyok. Így könnyen hazamehetek Magyarországra, hogy találkozzak a gyerekeimmel. Itt a nap végére olyan jóleső fáradtság van rajtam, hogy este tízkor már alszom. Korábban ez is nagy problémám volt, mert csak alkohollal, és egy idő után egyre nagyobb mennyiséggel tudtam csak aludni.  – mondta a volt színész.

Régi, káros szenvedélyeivel leszámolt, s bár egyelőre nem tervezi, hogy színészként dolgozzon, nem zár ki semmilyen lehetőséget. Hujber az elmúlt években többször is járt itthon, ugyanis gyerekeit gyakran látogatja, valamint 2017-ben itthon forgatta a Valami Amerika 3. részét. Tavaly pedig A Konyhafőnök VIP-ben versenyzett. Mégis Angliába húz a szíve, hiszen feleségével és januárban született gyermekükkel ott telepedtek le.

Indirekt/Blikk