2020.08.04
Domonkos, Dominika
Kezdőlap Címlap Andrea Bocelli: megalázó volt a járvány miatti karantén

Andrea Bocelli: megalázó volt a járvány miatti karantén

Andrea Bocelli operaénekes az olasz szenátusban beszélt arról, hogy megalázónak és sértőnek találta a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantént, amelyet több alkalommal is megszegett.

A 61 éves operaénekes elmondta, kora miatt úgy érezte, nem egészséges, ha túl sok időt tölt otthonában, ezért több alkalommal is megszegte a járványhelyzet miatt elrendelt karantént. “Az én koromban már a szervezetnek szüksége van napfényre és D-vitaminra” – vélekedett az énekes, aki megalázónak és sértőnek érezte a járvány miatt kialakult helyzetet.

“Nem hagyhattam el a házat, pedig semmilyen bűnt nem követtem el” – mondta Andrea Bocelli, aki márciusban feleségével és gyermekeivel együtt átesett a betegségen, ám elmondása szerint tüneteik enyhék voltak. A tenor elmondása szerint emiatt is érezte úgy, hogy a világjárvány súlyosságát valójában eltúlozták, hiszen mint mondta, ő senkit nem ismert, akit a Covid-19 miatt az intenzív osztályon kezeltek volna.

Bocelli beszédében arra is biztatta az embereket, hogy ne tartsák be a kormány intézkedéseit. “Tagadjuk meg ezeket a szabályokat. Olvassunk könyveket, menjünk sétálni, ismerjük meg egymást, beszélgessünk, társalogjunk” – mondta a világhírű operaénekes, aki néhány hónappal ezelőtt, húsvétvasárnap az üres milánói dómban adott egy emlékezetes koncertet.

Indirekt/Blikk