2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Alvó férjét próbálta megölni egy szegedi nő

Alvó férjét próbálta megölni egy szegedi nő

A feleség már korábban is több alkalommal agresszívan lépett fel férjével szemben.

A megalapozott gyanú szerint álmában próbálta megölni férjét egy szegedi nő, aki éjszaka felgyújtotta lakhelyüket. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője, Saághy Flóra közölte, a nőt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint a házaspár egy híd alatt, sátorlapokból készített kalyibában lakott. A feleség már korábban is több alkalommal agresszívan lépett fel férjével szemben. Múlt hét pénteken, aznapi vitáikat követően, a gyanúsított megvárta, míg a férfi aludni tér, majd pár perc elteltével felgyújtotta a sátrat, azért, hogy férje tűzhalált haljon. A sértett azonban feleszmélt és sikerült sértetlenül kimenekülnie a sátorból, mielőtt az teljesen leégett volna.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amit a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelt. A végzést az ügyészség tudomásul vette, míg a védelem fellebbezést jelentett be – tudatta az ügyész.