KezdőlapCímlapA szenteste Varga Judit családjában az év legfontosabb ünnepe

A szenteste Varga Judit családjában az év legfontosabb ünnepe

Akkor még az igazságügyi miniszter is kikapcsolja a telefont, csak a családjára figyel.

Lóránt, Levi és Miki ugyanazt az áhítatot élik át, amit szüleik gyerekkorukban

Szenteste elfeledi a világ baját, ő is lágyszívű édesanya lesz, aki csak a gyerekeire, Mikire (6), Lórántra (8) és Levire (12) figyel. Közülük a két kisebb fiú még hisz a Jézuskában, Levi pedig bölcsen hallgat előttük az igazságról.

Soha nem feledem, amikor otthon kislány koromban megszólalt a csengő hangja, bementünk a szobába és megláttuk a feldíszített karácsonyfát. Évről évre ugyanezt a csodát, áhítatot kapják tőlünk a mi gyerekeink is – mesélte a Blikknek Varga Judit. – A fát mindig a férjem vásárolja és rejtegeti a pincében, a cérnát viszont együtt, titokban kötjük a szaloncukorra. Szenteste a gyerekeket a nagyszülők pásztorjátékra viszik, közben mi feldíszítjük a fát. Már sötét lesz, amikor a templomból együtt hazajövünk. Bent, a házban felgyulladnak a fények, megszólal a csengő és a fiúk szaladnak a plafonig érő fenyőhöz. Elénekeljük a Csendes éjt, aztán a gyerekek megrohamozhatják a fát.

Az igazságügy miniszter a konyhában is otthon van, húsleves, töltött káposzta és báránysült lesz az ünnepi menü

A szülők titkon remélik, hogy idén már közösen elő tudnak adni egy karácsonyi darabot, hiszen a legnagyobb fiú csellózik, a középső zongorázni tanul, míg édesanyjuk gyermekkora óta hegedül. Varga Judit elárulta: kislány korában annyira szerette a fenyőfát, hogy alatta is aludt. Férjével 13 éve házasok, de az utolsó pillanatig titkolják, mivel lepik meg egymást, viszont a fiúknál minden karácsony a játékról és a fociról szól.

Mindhárman a Fradinak szurkolnak, és a legkisebb fiam, Miki kedvence Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa – folytatta Varga Judit. – Ő is nagyon jól véd, ezért játék közben Dibusz Mikiként hívja magát – tette hozzá Varga Judit.

Varga Juditéknál is a karácsony a gyerekekről, a családról szól

Az igazságügy miniszter a konyhában is helytáll, szeret és tud is főzni. Karácsonykor a gyerekekkel közösen terítenek, idén húsleves, báránysült és töltött káposzta kerül az asztalra. Férje, Péter inkább sütni szokott, most készíti majd élete első mákos és diós bejglijét. Varga Judit elismeri, náluk is előfordul, hogy a fiúk összevesznek valamin. Hiába ő az igazságügyi miniszter, néha neki is nehéz igazságot tenni. Este, ha teheti, lefekvés után mindennap mesét olvas a fiúknak, kivéve, ha teendői elszólítják a családjától. Olyankor férje, Péter fejből mond mesét a két kutyusról, Vakarcsról és Vakiról ugyanúgy, ahogy gyerekkorában ő a saját szüleitől hallotta.

Karácsonykor elfeledi a világ baját, lágyszívű édesanya lesz
Varga Judit és férje, Péter 15 éve egy jogászbulin ismerkedtek meg. Péter idén először bejglit készít

Péterrel 2005-ben friss diplomás jogászként találkoztam egy bevárosi szórakozóhelyen, egy közös barátunk mutatott be egymásnak. Emlékszem, hogy barna kordzakó volt rajta, és rögtön megfogott benne, hogy komoly dolgokról is humorosan tudott mesélni. A Miskolci Egyetemen szerzett diplomám után akkoriban kezdtem Budapesten dolgozni ügyvédjelöltként, Péter pedig tősgyökeres fővárosi volt. Rendkívül imponált, hogy már fiatalon komoly tervei voltak, nagy családot szeretett volna. A kapcsolatunk elején sokat utaztunk, éltük a gondtalan fiatalok életét, és másfél év után a leánykérésre is sor került egy toscanai utazás alkalmával – mesélte a miniszter. Innentől fogva minden felgyorsult: esküvő, három gyermek, jogi szakvizsga, kilenc év Brüsszelben; két éve már újra Budapesten élnek. A 15 év során sok minden megváltozott: Péter már kék zakót hord, bírósági fogalmazóból diplomata, majd cégvezető lett, Juditot kinevezték államtitkárnak, majd igazságügyi miniszternek, de kettejük között a lényeg változatlan. Persze mindketten elismerik, hogy az életük már korántsem olyan felhőtlenül egyszerű, mint azon a tizenöt évvel ezelőtti áprilisi napon. De még mindig azt tartják legfontosabbnak, hogy egy család csak közösen – egyenrangú felek szövetségeként – lehet sikeres, boldog – mondta búcsúzóul Varga Judit a Blikknek.