2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Címlap A pozsonyi kormány újból meghosszabbította az ellenőrzést a magyar határon

A pozsonyi kormány újból meghosszabbította az ellenőrzést a magyar határon

Az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolt, s már többször megújított hosszabbítás ezúttal egy hónapra szól, vagyis december 23-ig lesz érvényben.

Ismét meghosszabbítja Szlovákia a még október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzést a szlovák-magyar határon – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a pozsonyi kormány hétfői döntésére hivatkozva. Az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolt, s már többször megújított hosszabbítás ezúttal egy hónapra szól, vagyis december 23-ig lesz érvényben.

Szlovákia október 5-én vezetett be ideiglenes határellenőrzést a szlovák-magyar határon. A döntésre egy nappal azt követően került sor, hogy Csehország, Ausztria és Lengyelország hasonló intézkedést vezettek be szlovák határukon.

A határellenőrzés célja a pozsonyi kormány közlése szerint a következő időszakban is az lesz, hogy minél kevesebb illegális migráns érkezzen az országba, illetve kiszűrjék a közrendet és az állambiztonságot ezzel összefüggésben potenciálisan veszélyeztető tényezőket. Az ellenőrzéseket is – ugyanúgy mint eddig – a határ teljes hosszán végzik.