2021.04.10
Zsolt
Kezdőlap Címlap A Porsche megmentené a Red Bull F1-es csapatát

A Porsche megmentené a Red Bull F1-es csapatát

Nagy a tanácstalanság a Red Bullnál, miután a Honda tegnap bejelentette: jövő év végén kiszáll a FOrma1-ből, nem szállít többé motort az energiaitalos csapatnak.

Ez azt jelenti, hogy a Red Bull és fiókcsapata, az Alpha Tauri lehúzhatja a redőnyt, hacsak nem talál sürgősen egy új motorbeszállítót. Igen ám, de ki legyen az? A Renault korábban szállított erőforrást az osztrák csapatnak, de kapcsolatuk azóta megromlott, mert az RB állandóan kritizálta a francia gyárat, ami rossz reklám volt számukra. Bár az FIA tudná kötelezni őket, hogy szállítsanak motort az osztrák csapatnak, kérdés, hogy hajlandók lesznek-e rá? Marad a Mercedes és a Ferrari, de előbbiek bolondok lennének a konkurenciának segíteni. A Red Bull tavaly csalással gyanúsította meg a Ferrarit, így az olaszok nyilván érzelmi okokból egy jó nagy fügét mutatnának az osztrákoknak. Ráadásul a Ferrari az Aston Martint, a McLarent és a Williamst, illetve az Alfa Romeót és a Haast látja el erőforrással És ezzel el is fogyott a lehetséges beszállítók sora.

Azonban a Motorsport.com az F1-Insiderre hivatkozva arról ír, hogy a Red Bullt (és az AlphaTaurit) a Porsche mentheti meg. Azt írják: „az anyacégüket, a Volkswagent már jó ideje foglalkoztatja az F1-es szerepvállalás lehetősége, amit a luxusautómárkájukon keresztül képzelnek el”. Akárhogy is lesz, Red Bull-lal vagy anélkül izgalmasnak ígérkezik a 2022-es Forma1-es szezon.

Indirekt/player.hu