KezdőlapBelföldA Pajta kapta az idén az Év étterme díjat

A Pajta kapta az idén az Év étterme díjat

A családi vállalkozásként működő Pajta egyedi, „farm-to-table” koncepciójának köszönhetően vált országszerte elismertté.

Az Év étterme díj odaítélésének feltételrendszere 2024-től jelentősen megváltozott: tavaly óta nem a TOP10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a listán szereplő hely, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja.

Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat. Az Őrség emblematikus alapanyagaira építő étterem szemléletét a skandináv gasztronómiai irányzat határozza meg. Az étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű – emelte ki a zsűri.

A Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi. Az Év szerethető étterme az Alelí Budapest lett, az Év fenntartható étterme díjat pedig a Salt érdemelte ki a Budapesten megrendezett díjátadón. Az encsi Anyukám Mondta vehette át az először odaítélt Év legjobb pizzája díjat.

Az Év ifjú séftehetsége díjat Tóth Keve, a balatonszőlősi Casa Christa konyhafőnöke számára nyújtották át, az Év szervizembere Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je lett, az Év sommelier-je díjjal pedig Kiss Ferencnek, az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-jének munkáját ismerték el.