2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld A jövő héttől még nagyobb dugó lesz Budapesten

A jövő héttől még nagyobb dugó lesz Budapesten

Jobb, ha rá sem nézzen az autójára a budapesti kocsitulajdonos, nemhogy beleüljön. Már így is komoly dugók vannak a belvárosban, s a jövő héten ez még tovább fokozódik, ugyanis június 16-tól lezárják a Lánchidat.

A fél pesti rakpart lezárása miatt már így sem lehet közlekedni a belvárosban, de a jövő héten még kaotikusabb lesz a helyzet. Szerdán elkezdődnek a hídon a felújítási munkálatok, azért lezárják az átkelőt. A forgalom várhatóan az Erzsébet hídra terhelődik át.

A térség közlekedését ugyanakkor tovább nehezíti, hogy a Lánchíd elkerülő tengelyének kinézett Hegyalja út–Erzsébet híd–Rákóczi út vonalon is elkezdik törni az aszfaltot július elején a Blaha Lujza térnél, a tér átalakítása miatt. Itt egy forgalmi sávot végig használhatnak az autósok, nem lesz teljes lezárás, de jelentős torlódás várható.

A pesti alsó rakpart az év végéig, a Lánchíd másfél évig lesz lezárva, a Blaha Lujza tér átépítése pedig jövő év végén fejeződik be – igaz, a forgalmat zavaró munkákat őszig szeretnék befejezni. A felújírások az egész város közlekedésére hatással lesznek, gigadugók várhatók. Szóval, aki jót akar, az még rá sem néz az autójára, nemhogy beleüljön.