KezdőlapCímlapA Hamász azt állítja, foglyul ejtettek izraeli katonákat – A terrorszervezet rakétatámadást...

A Hamász azt állítja, foglyul ejtettek izraeli katonákat – A terrorszervezet rakétatámadást indított Tel Aviv ellen

A palesztin terrorszervezet szóvivője videón mutatta be egy sérült katona elhurcolását, akin egyértelműen beazonosítható az izraeli fegyver, sisak és mellény.

A Hamász fegyveres szárnyának szóvivője, Abu Ubaida szombat éjjel jelentette be, hogy izraeli katonákat ejtettek foglyul a Gázavárostól északra lévő Dzsabaliában vívott harcokban. A szóvivő a videofelvételen azt mondta, hogy a fegyveresek Dzsabália menekülttáborban egy alagút nyílásához csábítottak néhány katonát, közelharcot vívtak velük, és sikerült megsebesíteni, megölni vagy elfogni mindegyiküket.

Közreadtak egy másik videofelvételt is, amelyen egy sebesültnek látszó embert vonszolnak egy alagútban, és izraeli fegyverek, mellények és sisakok is láthatók. Az izraeli hadsereg (IDF) tagadta vasárnap a Hamász iszlamista terrorszervezet állítását, miszerint a Gázai övezetben izraeli katonákat raboltak volna el. Az IDF szóvivője szokatlanul gyorsan válaszolt a bejelentésre. „Nem történt olyan eset, melyben elfogtak volna egy katonát” – közölte. A hadsereg vizsgálja a többi állítást és a videóban megjelenő részleteket.

Vasárnap kora délután ismét megszólalt a légiriadó Izrael központi részén, Tel-Avivban és környékén s az attól északra fekvő Saron-vidéken. A jelentős rakétatámadást a Gázai övezet déli részéből, Rafahból indította a Hamász. Izrael hetek óta offenzívát folytat Rafah ellen. Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője közölte, hogy nyolc lövedéket azonosítottak, amelyek Rafah felől hatoltak be Izrael területére. Számos rakétát elfogott az IDF légvédelme.