KezdőlapCímlapA Coldplay-jel hangol Gulácsi a portugálok elleni meccsre

A Coldplay-jel hangol Gulácsi a portugálok elleni meccsre

A magyar labdarúgó-válogatott kapusa sok taktikai edzéssel, relaxációval és a Coldplay zenéjével várja a portugálok elleni első magyar mérkőzést az Eb-n, amelyen véleménye szerint a fizikai mellett kulcsszerepe lesz a csapat mentális felkészültségének is.

Hatalmas jelentőséggel bír a magyar labdarúgó-válogatott számára a mostani labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a holnapi, portugálok elleni első magyar meccs. Amellett, hogy nézők jelenlétében rendezik meg a tornát, a magyar csapat hazai közönség előtt játszhatja a háromból két meccsét. Ugyan egyik mérkőzésen sem a magyarok az esélyesek, Gulácsi Péter szerint a válogatott sokat fejlődött az elmúlt évben, sok fiatal és jó fizikai állapotban lévő játékosuk van, ezért hisznek abban, hogy tudnak meglepetést okozni a portugáloknak.

– A professzionális futballban elengedhetetlen a megfelelő mentális állapot ahhoz, hogy a csapat megfelelően tudjon fókuszálni, és kihozza magából a maximumot – mondta Gulácsi, aki maga is több mint 4 éve készül mentális tréninggel a mérkőzésekre, és a portugálok ellen is kiemelt szempont, hogy megfelelő önbizalommal lépjen majd pályára.

Ugyanakkor, ami igazán megnyugtatja az RB Leipzig kapusát, az a Coldplay zenéje. Szívesen hallgatja sokszor Chris Martin bandáját. A válogatott kapus a felkészülés alatt saját praktikáit is beveti: edzések előtt és után sokat relaxál, továbbá babonából minden meccs előtt megpuszilja a sípcsontvédőjén található, családjáról készített fotót. Gulácsi először lép pályára az új Puskás Arénában teltházas, magyar nézők előtti mérkőzésen, ami a karrierje szempontjából is fontos mérföldkő. A válogatott játékos szerepe a budapesti Eb-n több szempontból is hangsúlyos: amellett, hogy a magyar csapat kapusa, szponzorációs megállapodást kötött a Hisense-szel is, melynek értelmében az UEFA-szponzor vállalat marketingfelületein is megjelenik.

Kiss B. László