KezdőlapBelföldA bukás hatása – Dobrev Klára minden kérdésre ugyanazt szajkózza

A bukás hatása – Dobrev Klára minden kérdésre ugyanazt szajkózza

A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője ugyanakkor végre kimondta, hogy a Tisza Párt a legnagyobb ellenzéki erő.

Dobrev Klára a június 9-i választásokon hatalmas vereséget szenvedő baloldali pártszövetség vezéralakja erősen utalt arra, hogy nagy bejelentésekre készülhet a DK, ahol lehetséges, komoly személyi változások lesznek. A 444-nek adott interjújában elárulta, nagyon intenzív munka zajlik a háttérben annak érdekében, hogy lássák, hogyan haladjanak tovább és miket kellene csinálniuk az elbukott választást követően.

Feltették a kérdést, elképzelhető-e, hogy Dobrev esetlegesen később nem indul vezető pozícióért. „Nagyon intenzív munka zajlik a párton belül.” – hárította az egyértelmű válaszadást a DK vezetője. Arra is kíváncsi volt a 444, hogy mi a felelőssége ebben az eredményben Gyurcsány Ferenc feleségének. „Még huszonötször megkérdezheti… Nagyon intenzív munka zajlik, hogy pontosan megértsük, mi történt…” – folytatta Dobrev, aki nem volt hajlandó válaszolni.

Ami pedig az Árnyékkormány bukását illeti, úgy fogalmazott, egyértelművé vált számukra, nem a DK a legerősebb ellenzéki erő, hanem az alig pár hónapja alakult Tisza Párt, így nem volt értelme folytatni azt a munkát.