2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap A Barátok közt Vili bácsija éhen halna a nyugdíjából

A Barátok közt Vili bácsija éhen halna a nyugdíjából

Várkonyi András elárulta, hogy csupán szenvedélyből, vagy inkább a pénz miatt dolgozik még ennyi idősen is.

Várkonyi Andrást sokszor még ma is Vili bácsiként köszöntik az utcán, pedig az ikonikus magyar sorozatnak, a Barátok köztnek már évek óta vége. Bár Vili bácsi karrierje ott lezárult, a színművész továbbra sem hagyott fel a munkával. Vallomása szerint már rég nem ugyanaz a szenvedély fűti őt, mint fiatalkorában, de még ma is tevékeny.

„Az a fajta tűz, ami bennem volt huszonévesen, hogy plakátolást is vállaltam volna, annyira enyém volt a színház, illetve olyan ambíciók fűtöttek, már nincsen” – jelentette ki Várkonyi András a Hot magazinnak arra a kérdésre, csupán szenvedélyből vagy inkább a pénz miatt dolgozik ennyi idősen is. A színész hozzátette: hetvenöt éves korában az ember már ne akarjon forradalmár lenni.

Várkonyi kiemelte: bár ez nem a nyugdíjának köszönhető, szerencsére anyagi gondokkal nem küzd. „Megélhetési gondjaim nincsenek, mert most is egy reklámban dolgozom, rengeteg szinkronizálást vállalok, és vannak készülő darabjaim is. A nyugdíjam vacak, de nem is abból élek.”

A Barátok közt egykori színésze hozzátette: a felesége sokszor piszkálja azzal, hogy minek dolgozik ennyit még most is, de ő annyira szereti a munkáját, hogy meg sem fordult még a fejében, hogy abbahagyja.