2020.06.04
Bulcsú
Kezdőlap Címlap 4 lázas nap után koronavírus tesztre küldte orvosa Várkonyi Andreát

4 lázas nap után koronavírus tesztre küldte orvosa Várkonyi Andreát

Magas láz, levertség. Ezek a tünetek döntötték ágynak Várkonyi Andreát. Az eredetileg orvos végzettségű műsorvezető a kezdeti nyugodtság után akkor pánikolt be, amikor háziorvosa arra utasította, hogy azonnal csináltassa meg a koronavírus tesztet.

Szörnyű napokon van túl Várkonyi Andrea. A népszerű műsorvezető maga is egy olyan orvosi eset lett, akinél felmerült a koronavírus fertőzés gyanúja. „Ez nem cirkusz, nem felesleges pánikkeltés, nem összeesküvés, ez tényleg komoly most”-írta Instagram oldalán Várkonyi Andrea, aki a mellékelt fotón alapján szemmel láthatóan nincs jó passzban. A tünetei alapján inkább orvoshoz fordult, nem kezdett öngyógyításban az orvosi végzettségű műsorvezető. Az ijedtség akkor kezdődött, amikor a háziorvos, miután negyedik nap sem ment lejjebb a láza, azt mondta neki: azonnal csináltasson egy tesztet, hogy kizárhassák a koronavírus fertőzést. „Nagyon furcsa napokon vagyok túl. Az elmúlt hetet ágyban töltöttem, ki sem bírtam kelni belőle. Orvosként elég racionálisan szoktam a betegségekhez állni, nem szoktam pánikolni és beképzelni tüneteket sem. De a 4. nap után eljutottam oda, hogy felhívtam a háziorvosom, aki kiváló szakember és a tüneteim alapján mindenképpen szükségesnek tartott egy coronavirus tesztet, így beutalt egy mobil mintavételre. Ez meg is történt, és mára már azt is tudom, hogy szerencsére az eredményem NEGATÍV lett!” – a bejegyzésében Várkonyi Andrea.

View this post on Instagram

Sziasztok,nagyon furcsa napokon vagyok túl.Az elmúlt hetet ágyban töltöttem,ki sem bírtam kelni belőle.Orvosként elég racionálisan szoktam a betegségekhez állni,nem szoktam pánikolni és beképzelni tüneteket sem.De a 4. nap után eljutottam oda,hogy felhívtam a háziorvosom,aki kiváló szakember és a tüneteim alapján mindenképpen szükségesnek tartott egy coronavirus tesztet, így beutalt egy mobil mintavételre.Ez meg is történt,és mára már azt is tudom,hogy szerencsére az eredményem NEGATÍV lett! 👍🏼🙏🏻Amit szeretnék ebből az egészből kiemelni,hogy mi minden kavarog az ember fejében amíg nem tudod mi lesz a vége.Nagyon komolyan veszem az itthon maradást,tényleg izolációban voltam Nórival együtt az elmúlt két hétben,de előtte még voltam egy gyors napi bevásárláson,utoljára. Azt is tudtam,hogy ha pozitív lesz a tesztem akkor is szerencsésnek mondhatom magam,mert valószínűleg csak enyhébb lefolyású.De mégis, amikor az orvosod azt mondja,“Andi csináltassunk tesztet mert ugyanilyen tünetekkel voltak már coronavírusra pozitív esetek.” És a családom más orvos tagjai is ugyanezt javasolják..Aztán amikor végig futott a gondolat, hogy mi van ha pozitív lesz a teszt és Nóri is elkapta?A gyerekek szerencsére nem nagyon betegszenek meg tőle,de mi van ha ő mégis?Igazán nem szokatlan számomra a mentőautók vagy a betegek látványa, elvégeztem az orvosi egyetemet,utána dolgoztam mentős osztályon,belgyógyászaton,de amikor a ház előtt megáll a mentőautó és a mentőskolléga teljes védőfelszerelésbe öltözve mint a filmekben,úgy lép be az otthonomba…az riasztó.És a várakozás az eredményre…Szóval csak azt szeretném mondani, hogy az ismeretlentől való félelem része az embernek és ez az egész amiben vagyunk nagyon ismeretlen. Nagyon ijesztő volt ezt megélni és én most szerencsés voltam.Azt tudom csak tanácsolni,hogy vegyük nagyon komolyan továbbra is ezt a járványt.Ez nem cirkusz, nem felesleges pánikkeltés,nem összeesküvés,ez tényleg komoly most. Mindenképpen szeretném megköszönni a Népegészségügyi Központnak és az Országos Mentőszolgálatnak azt a profizmust, felkészültséget és biztonságérzetet amit tapasztaltam akkor, amikor én teljes bizonytalanságban voltam.🙏🏻 #maradjotthon

A post shared by Andrea Várkonyi (@varkonyiandrea_va) on