KezdőlapBelföldKalapáccsal verte agyon fia Szilágyi Istvánt

Kalapáccsal verte agyon fia Szilágyi Istvánt

A tragikus sorsú színész szomszédja az Indirektnek elmondta: Sz. Péter annyira agresszív volt az apjával, hogy sejtették, tudni lehetett: előbb-utóbb tragédia lesz a vége.

„Péter évek óta ütötte, verte szeréncsétlen apját, de ma minden határon túl ment, kalapácsal verte agyon Pici bácsit, a felesége a kisboltba rohant, onnan hívták a rendőrséget” – mondta az Indirektnek a neve elhallgatását kérő szomszéd.

Szilágyi István tragikus halála nem minden előzmény nélküli volt. A részegen fékezhetetlen, garázda fiúhoz többször is riasztották a rendőröket. de megfélemlített apja mindig kiállt mellette. Amikor arcát monklik, sérülések borították, akkor is azt mondta a nyomozóknak, hogy csak megcsúszott és elesett.

A legendás színész kálváriája 2017-ben kezdődött, amikor a vele együtt élő fia annyira megverte őt, hogy kórházba került. Mint kiderült többek között három bordája is eltört. A nyomozás megállapította, Sz. Péter együtt lakott idős szüleivel, apját többször is megverte. Háromn éve júniusban megivott egy üveg bort, majd ismét felelősségre vonta az édesapját, akit arcon ütött. Az apa kérte a fiát, ne így beszéljék meg a dolgaikat, ne bántsa őt, de a vádlott az arcán, majd a mellkasán összesen 10-15 alkalommal újból megütötte a színészt, akinek ezzel 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott – hangzott el az első fokú bírósági tárgyaláson.

Szilágyi István három bordáját törte el a fia! Sokak kedvelt Lópici Gáspárját mentő vitte el. A fiúért, Péterért jöttek…

Közzétette: Story – 2017. június 14., szerda

Akkor a fia három bordáját törte, akit letartóztattak a rendőrök. Kiderült, a fiú nem először emelt kezet az apjára. 2016 szeptemberében egy ostorral ütötte meg a szemét, a színész akkor is kórházba került. A környékbeliek szerint a mérhetetlen szegénységben élő, egykor sikeres színész házánál mindennaposak voltak a botrányok.

A Lópici Gáspárként híressé vált színész a bíróságon megvédte a fiát. A Blikk akkor így számolt be a tárgyalásról: „A két férfi későbbi vallomása szerint Szilágyi ráesett egy farakásra, ám az orvos szakértői vélemény szerint a bordatöréseket nagy valószínűséggel mechanikus behatások okozták, illetve ilyen sérülések nem származhatnak eséstől – bár a két Szilágyi továbbra is kitart emellett.– Minden szó igaz, amit a fiam mondott, bírónő, a többi dolog pedig nem, nem bántott engem, ez az igazság – mondta keserűen a színész, amikor engedélyt kapott, hogy a fia védelmében ejtsen néhány szót.”

Szilágyi István fia akár öt év letöltendő börtönbüntetést is kaphatott volna. Végül Sz. Péter hét hónapot töltött a Venyige utcai büntetésvégrehajtási intézetben ahonnan a bírósági ítélet után szabadult.  A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn első fokon kimondta: a férfi bűnös súlyos testi sértés bűntettében, ezért két év börtönre ítélték. Ugyanakkor tekintettel arra, hogy még soha nem büntették, a testület három évre felfüggesztette a büntetést, megelőlegezve számára a bizalmat. Az utolsó szó jogán akkor a férfi azt mondta: „Voltak konfliktusaink az apámmal, de sosem bántottam őt!” Szülei a bírósági ügy során mindvégig kiálltak fiuk mellett, folyamatosan biztosították szeretetükről és arról, hogy teljes szívükből várják őt haza.

2018 januárjában, a börtönből szabadulva visszaköltözött szüleihez: „A családban szent a béke, folytatjuk az életet onnan, ahol kényszerszabadságom miatt abbamaradt. Most munkát keresek az eredeti szakmámban, segédoperatőrként szeretnék valahol elhelyezkedni”

Alig egy hónappal később ismét kórházba került az idős színész, fia szerint egy rosszul sikerült leülés miatt: „Semmi nem történt vele, és mielőtt bárki azt gondolná, hogy bántottam, elmondom, hogy nem. Annyi történt, hogy rosszul ült le egy kisasztalkára, és ezért lepattant egy másfél centis darab a forgóízületéből, ahol egyébként egy csont is van. Már nagyon várom, hogy rájöjjön a közvélemény, hogy nem kell ahhoz bántani ezt a kis emberkét, hogy baja legyen, hogy essen egy nagyot. Tudják, miért van ez? Mert nem hajlandó járókerettel közlekedni” – magyarázta Péter az AcNewsnak. Nem sokkal később, 2018 nyarán másodfokon is helybenhagyták a felfüggesztett büntetését, így szabadlábon maradt a színész fia: „A Fővárosi Törvényszék 2018. július 3-án meghozott másodfokú döntésével helybenhagyta az elsőfokú bíróság által testi sértés miatt SZ. P. I. vádlottal szemben kiszabott 2 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztés büntetést.”

Indirekt/Blikk