2021.10.21
Orsolya
Kezdőlap Bűnügy Szorul a hurok az áramlopással vádolt Kozso nyakán: barátja vallott a bíróságon

Szorul a hurok az áramlopással vádolt Kozso nyakán: barátja vallott a bíróságon

Kozso barátja pár éve még a gyógyulásában segítette Kozsot, tegnap viszont a zenész ellen indult áramlopási perben koronatanúként ellene vallott.

– Akkor vettem át az üzlet vezetését, amikor Kozso Amerikában volt. Hívott, hogy az elődömben nem bízik, mert beengedte a gázóra-leolvasót – vallotta a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a férfi. – Barátként segítettem őt a hat évvel ezelőtti agyműtétje után. Én hordtam orvoshoz, tanítottam beszélni, tartottam benne a lelket. Ezért kért meg, hogy eleinte csak felügyeljem, hogy rendben menjenek a dolgok a teázóban, később pedig, hogy vezessem is az üzletet – írta meg a Blikk.

Kozso barátja állította, az alkalmazottakat néha apróbb áramütés is érte, villanyszerelőt hívott, aki szerint tákolva voltak a vezetékek, ám Kozso megtiltotta, hogy bárkit beengedjenek abba a zárt helyiségbe, ahol a mérőóra található. Kozso kioktatta őt, ha az ELMŰ ellenőrei megjelennek, udvariasan küldje el őket. Csakhogy egy esőzés után elöntötte a teázót a víz. Hiába áramtalanítottak, szikrázott a vezeték. Később pedig döbbenten vette észre, hogy a villanyórát megbuherálták, mert az visszafelé pörgött. Ezért tett feljelentést a barátja. A zenész korábban ártatlannak vallotta magát, de csak az egészségére és a művészi tevékenységére koncentrál, ahogy ezt írásos vallomásában közölte tavasszal a bírósággal, ahol tegnap sem jelent meg.