2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Bűnügy Rendőrök üldözték a jogosítvány nélkül vezető 16 éves fiút Békéscsabán - videó

Rendőrök üldözték a jogosítvány nélkül vezető 16 éves fiút Békéscsabán – videó

A Gyulai Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a 16 éves fiúnak, aki a gyanú szerint korábban elkövetett cserbenhagyás és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt elrendelt bűnügyi felügyelet szabályait megszegve ismét a volán mögé ült.

A fiatalkorú engedély nélküli vezetés, az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése, valamint a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértések elkövetése miatt 2021. október 28-ig eltiltották a járművezetéstől azt a fiatalat, akit a napokban elkaptak a rendőrök. A gyanú szerint a 16 éves fiú június 26-án ült a volán mögé és Békéscsabán közúti balesetet okozott, ahonnan adatai megadás nélkül úgy távozott, hogy nem győződött meg arról, történt-e személyi sérülés. Emiatt cserbenhagyás és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt indult ellene büntetőeljárás. Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy pár nappal később, július 2-án Újkígyóson ismét autóba üljön, ezért újra gyanúsítottként vonták felelősségre. A szabályokat semmibe vevő fiatalkorú ezután július 31-én újfent Békéscsabán vezette gépkocsiját, amivel anyagi kárral járó balesetet szenvedett – írta a bpiautosok.hu.

A már folyamatban lévő három büntetőeljárást egyesítették, és augusztus 5-én a nyomozási bíró a fiatalkorú bűnügyi felügyeletét rendelte el azzal, hogy a lakóhelyét nem hagyhatja el. Ez különösebben nem érdekelte őt, mert szeptember 23-án az ingatlanból engedély nélkül távozott és Békéscsabán közlekedett. Amikor a rendőrök este meg akarták állítani, a fényjelzését figyelmen kívül hagyta és az intézkedés elől elhajtott.

Mivel a fiú a bűnügyi felügyelet szabályait megszegte, a nyomozó hatóság elől megszökött, újabb bűncselekményeket követett el és fennáll a bűnismétlés veszélye is, ezért a Gyulai Járási Ügyészség kezdeményezte a letartóztatását. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és elrendelte a fiatalkorú letartóztatását.

Az elkövető rendőrök elöli meneküléséről készült térfigyelő kamerafelvétel itt látható: