2021.01.17
Antal, Antónia
Kezdőlap Bűnügy Miklós csőretöltött vadászpuskával ment felesége csábítójához, lelőtte az apját is

Miklós csőretöltött vadászpuskával ment felesége csábítójához, lelőtte az apját is

Három megtermett fegyőr bilincsbe verve vezette elő az emberöléssel vádolt H. Miklóst a Nyíregyházi Törvényszéken.

A férfi lehajtott fejjel, megszeppenve állt a fotósok kameráinak kereszttüzében, miközben pár lépéssel odébb élettársa megtörten, kisírt szemmel figyelte minden rezdülését. – Nem ismerem el a bűnösségemet – szögezte le az előkészületi tárgyaláson a bíró kérdésére H. Miklós, akire az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte azzal, hogy leghamarabb 35 év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

H. Miklós tavaly nyáron már külön élt a feleségétől, amikor az megkereste és elmondta, hogy a főnöke, N. János szeretője lett, de amikor szakítottak, a férfi csúnyán beszélt bele. H. Miklós ezért csőre töltött puskával ment felesége főnökéhez, hogy rávegye: kérjen bocsánatot a feleségétől. Csakhogy a csábító nem volt hajlandó megtenni ezt.

– Előbb figyelmeztető lövést adtam le, aztán az ajtóra lőttem, ami mögé János elbujt. A harmadik lövést is csak megfélemlítésből adtam le. Nem tudtam, hogy az ajtó mögött áll N. János – magyarázta a gyilkos a Blikknek. – Az édesapjával, Jani bácsival semmi gondom nem volt. Nem gondolkoztam, csak lőttem. Abban a tudatban jöttem el, hogy senki nem sérült meg. Sajnálom, ami történt, nem ezt akartam, nem volt szándékomban elvenni senki életét.