2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Bűnügy Készül a szabad életre a kulcsi családirtó

Készül a szabad életre a kulcsi családirtó

Egy bicskei szociális intézményben képzeli el a jövőjét a kulcsi családirtó. H. Csanád Jutas 2012 tavaszán a bátyjával, két nagyszülőjével és édesapjával végzett, most szabadulhat.

Felháborító, hogy még tíz évet sem ült a kulcsi családírtó, s már szabadulhat. Rettegnek Kulcson H. Csanád Jutas szabadon bocsátásától. 2012-ben az akkor 23 éves férfi három nap alatt leszúrta bátyját, majd hasonló módon végzett nagyapjával, nagyanyjával és édesapjával is. A családirtó ezzel még nem érte volna be, ám édesanyja, a nővére és a segítségül a helyszínre riasztott fiatal nő barátja végül súlyos sérüléssel megúszta a támadást. H. egyébként hónapok óta a halálos ellenségének tekintette szeretteit, ugyanis szerinte ők akadályozták egy magasabb rendű, démoni létformába való átalakulását.

Az orvosszakértő megállapította, hogy az ideje nagy részét számítógépes játékokkal elütő gyilkos súlyos személyiségzavarban és tébolyban szenved, ezért nem lehetett tisztában tettének következményeivel. Ez a büntethetőségét kizáró oknak minősült, ezért nem ítélhették tényleges életfogytiglanra, helyette elrendelték a kényszergyógykezelését. A férfi állapotát félévente felülvizsgálják, és ha az orvosi bizottság úgy ítéli meg, javaslatot tehet a bíróságnak az intézkedés megszüntetésére.

A Bors megtudta: H. Csanád Jutas sorsa még kérdéses, de a férfi már javában készül a szabad életre. Az életben maradt családtagjai korábban kinyilvánították, hogy nem szeretnék befogadni, ráadásul nincs saját ingatlana. Ilyen esetekben a lakhely szerint illetékes pszichiátriai betegek otthonában kell az IMEI-ből kiengedett gyógyultakat befogadni. Fejér megyében Gánton és Bicskén működik ilyen intézmény. A lap információja szerint a négyszeres gyilkos az utóbbiba adta be a kérelmét. Ott kifejezetten jó dolga lenne, ugyanis biztosítanák számára az ötszöri étkezést, és szabadon járhatna-kelhetne.