2021.10.16
Gál
Kezdőlap Bűnügy Késsel támadt a főnökére, mert az kirúgta

Késsel támadt a főnökére, mert az kirúgta

A vád szerint a 42 éves kamionsofőrrel közölte a főnöke, hogy felmond neki, mire a vádlott dühbe gurult és egy késsel rátámadt a munkaadójára, akinek a fiát is megsebesítette, miközben az az apját védte.

Az ügy vádlottja egy 42 éves férfi, aki gépkocsivezetőként dolgozott egy cégnél. Utóbbi tulajdonosa 2020. január 31-én a cég XXI. kerületi telephelyére hívta a kamionsofőrt megbeszélésre, amelyen a főnök fia is jelen volt.

A megbeszélésen a cég tulajdonosa közölte a férfival, hogy megszüntetik a munkaviszonyát, mivel többször megkárosította a céget. Ezzel egy időben felszólították, hogy adja le a nála lévő gépjármű kulcsát és papírjait.

A vádirat szerint a férfi a közöltek hallatán indulatos lett, szitkozódva megfenyegette a munkaadót, hogy „megöli, elvágja a torkát”, majd a farzsebéből előrántott egy kést, amivel a sértett nyaka felé szúrt. A tulaj fia időben észrevette a vádlott támadó mozdulatát, ezért – az édesapját védve – egyik kezével a kés felé nyúlt, aminek pengéje így az ő kezét vágta meg, nem pedig az apja nyakát érte.

Ezután a munkaadó gyermeke a másik kezével megfogta a sofőr csuklóját, majd rákiáltott, hogy dobja el a kést, aminek az nem tett eleget, hanem a kést beleszúrta a férfi kézfejébe.

A sértett fia ezután ellökte magától a férfit, majd az édesapjával együtt elhátráltak, aztán a telephelyet őrző biztonsági őr bódéjához futottak, miközben segítségért kiáltottak. A biztonsági őr által értesített rendőrök elfogták a kamionsofőrt.

A fiatal férfinak a kézfejét ért szúrás csontszilánkos törést okozott, amelynek következtében két ujját érintően érzéskiesés, mint maradandó fogyatékosság állapítható meg.

A cég tulajdonosa ellen irányuló támadás módja, ereje, eszköze, valamint a megtámadott testtájék alkalmas volt arra, hogy életveszélyes vagy akár halálos sérülése keletkezzen, amelyet a munkaadó fiának közbelépése hárított el.

A Fővárosi Főügyészség a 42 éves férfival szemben emberölés bűntettének kísérlete, valamint maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz a vádiratban.

Indirekt/Blikk