2021.09.22
Móric
Kezdőlap Bűnügy Huszonegy és fél év börtönt kapott a balassagyarmati férfi, aki agyonverte a...

Huszonegy és fél év börtönt kapott a balassagyarmati férfi, aki agyonverte a barátját

Első fokon 21 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélték azt a 42 éves budapesti férfit, aki három éve agyonverte a barátját Balassagyarmaton – tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-t.

Bóna Gyula István ismertette: a budapesti férfi 2018. október 2-án látogatta meg régi barátját, akivel egész este több szórakozóhelyen italoztak. Éjfél körül az ittas férfi a nyílt utcán többször is megütötte a vendéglátóját.

Később a sértett házában a vendég pénzt kért kölcsön, eredménytelenül. Ezután szidalmazni kezdte, majd hosszú időn keresztül brutálisan bántalmazta a barátját: rugdosta a fejét és a testét, miközben annak szenvedését és könyörgését – gátlástalan módon – a mobiltelefonja kamerájával rögzítette – fogalmazott közleményében a főügyész.

Ezután a férfi az éjszakát az életjelet egy idő után már nem adó vendéglátójával egy szobában töltötte. Reggel, amikor észlelte, hogy a barátja semmire nem reagál, álnéven bemutatkozva kihívta a mentőket, akik már csak az áldozat halálát tudták megállapítani.

A férfi a helyszínt elhagyta, véres ruhái helyett újakat vásárolt, majd a rendőröket megpróbálta félrevezetni azzal, hogy a barátját ismeretlenek bántalmazták.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt ítélte őt a Balassagyarmati Törvényszék 21 év 6 hónap fegyházbüntetésre.

Az ítélet ellen a védelem felmentésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.