2022.10.03
Helga
Kezdőlap Bűnügy Fegyvert szorítottak a fejéhez: Fekete Dávid egy drogdílert is átvert 120 millióval

Fegyvert szorítottak a fejéhez: Fekete Dávid egy drogdílert is átvert 120 millióval

Vajon mekkora bajban lehetett Fekete Dávid? Megtudtuk, az előzetes letartóztatásban ülő énekes az életét kockáztatta, amikor elképesztő összeggel, 120 millió forinttal húzott le egy drogdílert. A jelenleg is a rácsok mögött ülő egykori megasztáros egy, szintén a börtönbüntetését töltő, kábítószeres ügylet miatt elítélt férfit rövidített meg.

– Még 2018-ban történt, hogy a telephelyén egyik pillanatról a másikra annyi autó lett, hogy egy gombostűt sem lehetett leejteni. Kiderült, hogy 120 millió forintot kért egy olyan férfitól, aki úgy tudom, jelenleg is börtönben van, drogkereskedelem miatt ítélték el. Ismert név az éjszakában, Felvidéken és határközeli magyar városban is volt szórakozóhelye – árulta el a Blikknek egy, a neve elhallgatását kérő informátor.

A dílertől kapott pénzt az énekes autókra költötte, ám a kölcsön kölcsön maradt, azaz Dávid a tűzzel játszott. Több károsultja felvetette, Fekete bűnözőkkel is üzletelt, bűnszervezethez is lehetett köze, ám ha valóban nagypályás gazfickókkal húzott ujjat, könnyen pórul járhat. A drogbizniszben utazó bűnözőket megrövidíteni, ráadásul ekkora összeggel, az akár a halálos ítélettel is egyenlő lehet. Talán nem véletlen, hogy több károsult is beszámolt arról, Fekete panaszkodott, hogy veszélyes fenyegetéseket kapott. Egyikük korábban arról beszélt, hogy Dávidot fényes nappal kapták el, zsákot húztak a fejére, majd elvitték egy erdőbe, hogy így ijesszenek rá.

– Alaposan megütheti a bokáját, akár a börtönben is. Nem egy helyen ülnek ugyan a dílerrel, de bizonyos kapcsolatok messzire elérhetnek. Dávid hozzá van már szokva a fenyegetésekhez, évek óta rettegésben élt. Lehet, hogy sajnáltatni akarta magát, de olyanról mesélt, amikor macsétával fenyegették a hitelezői. Sőt, elmondása szerint Budapesten pisztolyt szegeztek a fejéhez, ám idővel már azzal kérkedett, neki is van fegyvere. Az pedig szinte mindennapos volt, hogy kilátásba helyezték, ha nem fizet, alaposan ellátják a baját – mesélte a vérfagyasztó részleteket az informátor.

Elmondása szerint Dávid több tucat embernek tartozott, ide-oda tologatta a pénzeket, de volt 3-4 ember, akinek sosem mert az adósa maradni.

– Tudta, hogy kitől kell a legjobban tartania. Ketten ezek közül győriek, az egyik autókereskedő, de egy budapesti és egy kaposvári személytől is úgy félt, mint a tűztől, őket mindig kifizette – tette hozzá informátorunk, aki úgy véli bár nyugodt a rács mögött sem lehet, ám elfordulhat, hogy Fekete Dávid az előzetes letartóztatásban nagyobb biztonságban van, mintha szabadlábon lenne.

A héten döntenek a sorsáról

Fekete Dávidot a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt május 6-án 30 napra helyezték előzetes letartóztatásba, a győri ügyészség 100 milliós csalással és sikkasztással gyanúsítja az egykori megasztáros énekest. A 30 nap hamarosan lejár, érdeklődésünkre a győri bíróságon elárulták, a letartóztatás meghosszabbításáról tárgyalás nélkül, a rendelkezésre álló iratok alapján döntenek hamarosan.

Indirekt/Blikk