2020.09.28
Vencel
Kezdőlap Bűnügy Döbbenetes: videón, ahogy egy férfi lelő két rendőrt Los Angelesben

Döbbenetes: videón, ahogy egy férfi lelő két rendőrt Los Angelesben

Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba két amerikai rendőrt, miután egy férfi közvetlen közelről rájuk lőtt, miközben a járőrautójukban ültek Los Angeles egyik metróállomásának közelében.

A térfigyelő kamera által felvett videón azt látni, hogy egy férfi odamegy a járda szélén parkoló járőrautóhoz, majd megáll az utasoldali ajtónál, és azonnal, szó nélkül lőni kezd a benne ülő két rendőrre, majd gyorsan elszalad a helyszínről. Ezután az látható a videón, ahogy kinyílik az utasoldali ajtó. A rendőrök a lövések után még be tudták jelenteni, hogy rájuk lőttek. A videót a helyi hatóságok hozták nyilvánosságra. A két rendőrt életveszélyes állapotban szállították a kaliforniai város egyik legnagyobb kórházába, a St. Francis Medical Centerbe, ahol azonnal megműtötték őket. A helyi hatóságok vasárnapi közlése szerint mindketten túlélték a lövéseket, de egyikük még mindig kritikus, ugyanakkor stabil állapotban van. Alex Villanueva, Los Angeles-i seriff „dupla csodaként” jellemezte, hogy a két rendőr életben maradt.

Az ügyben Donald Trump amerikai elnök is megszólalt, s elmondta, hogy „az ilyen állatokkal” szemben keményen kell fellépni, majd később közölte: „Ha meghalnak a rendőrök, akkor gyors tárgyalás és halálbüntetés a gyilkosnak. Csak így lehet ezt megállítani.”

Indirekt/24