2023.02.08
Aranka
Kezdőlap Bűnügy Döbbenetes sztori: Kijevben raboltak el és fosztottak ki bulizó magyar fiatalokat

Döbbenetes sztori: Kijevben raboltak el és fosztottak ki bulizó magyar fiatalokat

Egy laza, bulis hétvége reményében utazott az ukrán fővárosba múlt pénteken három jó barát. A kiszemelt klub Facebook-oldalán árulkodóak a képek: minden van itt, ami szem, száj ingere. Fergeteges a hangulat, DJ-k szolgáltatják a zenét, és lenge öltözetű lányok fürdőznek a táncparkett közepén felállított gumimedencékben.

A magyar fiatalok egyike már többször is járt Kijevben, de korábban sosem csalódott, hiszen nem adódott semmiféle probléma. Az éjszakai klubban jól érezték magukat, ám az események hajnalban ezúttal egészen drámai fordulatot vettek. Krisztián egyik pillanatban még a barátaival mulatott, ám az utolsó italt elfogyasztása után elsötétült körülötte a világ és egy rossz arcú emberrabló társaságában tért magához.

– Az utolsó italomba belekeverhettek valamit, ami teljesen kiütött. Hajnali négy körül távoztunk, én pedig a társaimat jó harminc méterrel megelőzve átmentem a kereszteződés túloldalára. Egy fehér autó oldalát támasztotta ott egy alak. A következő emlékfoszlányom, hogy a kocsi hátsó ülésén fekszem, egy őszes hajú, cigarettázó alak vezette az autót. Aztán megint elsötétült a világ, alighanem egyszerűen kidobhattak a kocsiból, reggel kilenckor tértem magamhoz egy kietlen buszmegállóban. Az értékeimet, a tárcámat és a telefonomat persze nem találtam – emlékezett vissza a Blikknek a rémálommal felérő történetre Krisztián.

A térdén és az arcán is megsérült fiatalember azt sem tudta, hol van, végül nagy nehézségek árán sikerült elfuvaroztatnia magát a szállásukra. Ekkor derült ki számára, hogy a bankkártyájáról tizennégy alkalommal vettek ki összesen csaknem 700 ezer forintot különböző ATM-ekből. Amikor a szórakozóhelyre bementek, a belépőket ő fizette, szerinte ekkor figyelhették ki a pin kódját.

– A barátaimtól megtudtam, hogy őket is kiraboltak az éjszaka. Egyiküket még az utcán, amikor engem elrabolhattak, a másikukat pedig akkor fosztották ki, ahogy a lakásunkhoz visszaért, miután elveszítettük egymást – magyarázta lapunknak a 33 éves férfi.

A srácok eljutottak a rendőrségre, ahol egy tolmács segítségével elmesélték a történteket és feljelentést tettek. A konzuli szolgálat segítségével jutottak végül haza Magyarországra hétfőn repülővel.

Indirekt/Blikk