2022.05.26
Evelin, Fülöp
Kezdőlap Bűnügy Döbbenetes: megúszhatja a börtönt a gyerekét Olaszországban meggyilkoló magyar nő

Döbbenetes: megúszhatja a börtönt a gyerekét Olaszországban meggyilkoló magyar nő

B. Katalin ügyében jelenleg azt igyekeznek kideríteni, beszámítható volt-e, amikor a gyanú szernti iszonyú tettét elkövette. Ha a szakértő úgy ítéli meg, akár a börtönt is megúszhatja.

Az egész országot mélyen megrázta a hír, amikor – a gyanú szerint – a gyámügy végzése elől Olaszországba szökő B. Katalin megölte mindössze kétéves kisfiát, Alexet, majd egy bevásárlóközpont futószalagjára helyezte a gyermek testét.

A jelenleg is Olaszországban – rendőrségi őrizet alatt – lévő nő sorsa most azon múlik, hogy az elemorvosi szakértő mit állapít meg nála. Ha úgy ítélik meg, hogy brutális tettekor nem volt beszámítható, börtön helyett kényszergyógykezelés várhat rá – írja a Bors.

Katalin édesapja, Gyuri bácsi elárulta a lapnak, szeretne lánya mellett állni ebben a nehéz helyzetben, hiszen szerinte súlyos beteg, ezért segítségre van szüksége. Ha a pénze engedné, meg is látogatná őt.

– Abban bízom, hogy meggyógyítják, és végre ráeszmél, mit követett el – mondta az apa.

A nő édesanyja, Erzsi néni attól retteg, hogy Katalin megpróbál majd végezni magával.

– Kórházi körülmények között vélhetően jobban odafigyelnek majd rá, mint egy egyszerű büntetés-végrehajtási intézetben. Hullámokban tör rá a mély depresszió és a nevetés. No, nem azon nevet, amit a kisunokámmal tett, hanem a múltbéli élményeit idézi fel. Szeret visszagondolni a berúgásaira, de – érdekes módon – arra már nem tér ki, miket művelt spicces állapotban – mesélte Erzsébet, aki hozzátette: lánya egy nővel tartózkodik a fogvatartási helyén.

– Ő tartja benne a lelket, illetve egy pap, aki rendszeresen látogatja. Kati bízik abban, hogy számára is van megváltás. Bánja, amit tett, én pedig próbálom vigasztalni, még akkor is, ha ez lehetetlen. Alexet semmi sem hozza már vissza az élők közé, de a lányomnak tudnia kell, hogy a családja a végsőkig kitart mellette. A rácsok mögött sok bosszúság éri, legutóbb az zaklatta fel, hogy ellopták a dohányát – fejezte be az anya.

Az olasz sajtóban jelent meg először a hír, hogy egy magyar nő megölte a gyermekét Olaszországban. A nő a bírói végzés elől menekült, amely kimondta, hogy kétéves kisfiát át kell adnia az apának. B. Katalin késsel végzett a gyermekével, majd több embernek, többek között 22 éves fiának is elküldte a kis Alex holttestéről készült fotót.