2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Bűnügy Döbbenetes dolgokat mondott a kétéves kisfiát meggyilkoló nő édesanyja

Döbbenetes dolgokat mondott a kétéves kisfiát meggyilkoló nő édesanyja

Miután végzett a 2 éves Alexszel, a nő egy bolti futószalagra tette a holttestet.

Édesanyja soha többé nem akarja látni az a nőt, aki három napja Olaszországban megölte saját kétéves kisfiát. Az idős nagymama, amióta megtudta mi történt, vigasztalhatatlan, egész nap imádott unokájáról, a kis Alexről készült fényképeket szorongatja. Erzsi néni szíve kettéhasad, miközben vigasztalhatatlanul siratja a kisfiút, lányára, Katalinra elementáris erővel haragszik. Az Angyalföldön élő asszony pénteken másik, már felnőtt unokájától kapta a hírt: lánya, Katalin késsel kioltotta Alex életét, majd a már halott gyerek holttestével besétál egy szupermarketbe. Ott a dolgozók és a vásárlók legnagyobb döbbenetére a pénztár melletti szalagra helyezte a picit és közölte: orvosi segítséget kér. A család és a gyerek édesapja úgy értesült a tragédiáról, hogy Katalin lefotózta a halott kisfiút, majd a képet több embernek is elküldte.

A tragédia előzménye, hogy a bíróság nemrégiben úgy határozott: Katalin nem nevelheti tovább a kisfiút, át kell adnia az édesapának. Amint ezt megtudta, meg sem állt Olaszországig.

– Nekem a mindenem volt ez a kisfiú – kezdte lapunknak könnyek között a nagymama. – Gyakorlatilag itt éltek Katival együtt nálam, annak ellenére, hogy a lányomnak volt egy pici háza Pest megyében. Látni sem akarom többé a lányom! De bármennyire is haragszom rá, azt el kell mondanom, hogy jó anya volt. Bolondulásig szerette Alexet, ezért is nem tudta elfogadni a bíróság döntését. De ilyet akkor sem lehet csinálni. Hogy ölheti meg valaki a saját vérét? Borzalmas, de ki kell mondanom: magát a gonoszt neveltem fel – fakadt ki az idős asszony.

Erzsébet elmondásából kiderül, hogy a korábban felnőtt filmekben is szereplő Katalinnak igen komoly gondjai voltak, már az első gyermeke születésekor is. Olyannyira, hogy el is vették tőle a gyereket, a gyámságot a nagymama kapta meg.

– Kati nagy fia egy olasz férfitől van, aki annyira kikészítette a lányomat, hogy az idegosztályra került. Lekötözve feküdt egész nap. Közben valakinek a gyereket is nevelni kellett. Magamra vállaltam a feladatot, mert azt az unokámat is imádom. Aztán némiképpen felépült a lányom, ideköltözött hozzám, így éldegéltünk. Később megismerkedett azzal a férfival, akitől Alex született. Borzalmas kapcsolat volt, főleg a pici megszületése után. Állandóan azon harcoltak, hogy kivel éljen az én kis hercegem. Aztán döntött a bíró, és amint ezt megtudta Kati, eltűnt a gyerekkel együtt – zokogta a nagymama, aki tovább nem is bírta folytatni a tragikus történetet.

Katalint jelenleg egy olasz börtönben őrzik, az eljárást alighanem ott fogják lefolytatni, és könnyen lehet, hogy a rá váró büntetést is ott kell majd letöltenie.