2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Bűnügy Brutális terrortámadás egy orosz iskolában: az ablakon keresztül ugrálnak ki a gyerekek...

Brutális terrortámadás egy orosz iskolában: az ablakon keresztül ugrálnak ki a gyerekek – videó

Legalább 11 ember, köztük 9 gyerek halt meg Moszkvától 820 km-re keletre, az oroszországi Kazanyban egy iskolai támadásban. Legalább 32-en megsérültek, drámai videók kerültek fel a netre: a gyerekek ugráltak ki az ablakokon, a támadók elől menekülve.

A TASZSZ orosz hírügynökség értesülései alapján két fiatal fegyveres támadó volt: az egyiküket, egy 17 éves fiút letartóztattak, a másodikkal pedig végeztek a biztonsági erők.

Az előzetes adatok szerint a lövöldözés következtében egy tanár és hat diák életét vesztette a Volga menti nagyváros 175-ös számú iskolájában. Egy diák a TASZSZ-nak elmondta, hogy a támadást megelőzően robbanás rázta meg az épületet.

Az internetet azonnal elárasztották a támadásról készült felvételek, amelyeken a helyszínre érkezett rendőröket és mentőautókat lehet látni. A közösségi oldalakra felkerült egy videó is, amelyen kivehető, ahogy néhány diák az ablakon keresztül próbál menekülni.

A TASZSZ előzőleg, szintén a bűnüldöző szervek forrására hivatkozva, arról számolt be, hogy a második támadó túszokat ejthetett. Az épületbe ezért kommandósok hatoltak be. Eközben az emeletről, az ablakon keresztül mentik a gyerekeket. A hírek szerint 32 gyerekkel siettek a kórházba. 20 mentőautó van a helyszínen.

Indirekt/Blikk