2021.11.30
András, Andor
Kezdőlap Bűnügy Bosszúból gyújtotta fel főnöke szalmabáláit a részeg lovász

Bosszúból gyújtotta fel főnöke szalmabáláit a részeg lovász

Az okozott kár közel 9 millió forint volt.

Több száz széna- és szalmabála lobbant lángra, miután egy ceglédi lovász dühében gyújtogatásba kezdett.

Az ügyészség közleménye szerint a gyanúsított a cég telephelyén is lakott, majd miután a főnökével többször is összeveszett a munkavégzést érintő kérdések miatt, mérgében 2021. augusztus 7-én nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd másnap hajnalban szándékosan meggyújtott néhány olyan széna- és szalmabálát, amely a cég telephelyének közelében állt.

A gyújtogatás után a lovászfiú elment a munkásoknak fenntartott faházba és lepihent, ám közben a tűz tovább terjedt és a lángoknak összesen 360 darab szalmabála és 600 darab szénabála veszett oda, így összesen 8.640.000 forint kárt okozott a sértettnek.

A férfi korábban már többször „tudatosan szembehelyezkedett a jogi normákkal”, illetve a sértett kárára újabb cselekményeket helyezett kilátásba, ezért a Budakörnyéki Járásbíróság bírája elrendelte a letartóztatását, ami legfeljebb szeptember 25-ig tarthat.

A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. Mivel a terhelt védője nem volt jelen, ezért jogorvoslatra neki 5 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.