KezdőlapBűnügyBorzalom: hazafelé sétáló nőt erőszakoltak meg Budapesten

Borzalom: hazafelé sétáló nőt erőszakoltak meg Budapesten

A vád szerint egy 32 éves román állampolgárságú férfi a XII. kerületben egy hazafelé sétáló nőt támadott meg, akinek a sérelmére szexuális erőszakot követett el.

A vádirat szerint a férfi 2021. június 18-án az éjszakai órákban a XII. kerületi Krisztina körút és Csaba utca sarkán megszólította a hazafelé sétáló nőt, akivel beszélgetést kezdeményezett. A nő eleinte válaszolt a kérdéseire, aztán egyre kellemetlenebbnek találta a beszélgetést, ezért próbálta elküldeni a férfit, illetve megpróbált gyorsabb tempóban eltávolodni tőle, ám ő továbbra is kísérte, követte őt.

Amikor a nő egy lépcsősorhoz ért, még gyorsabb tempóban kezdett menni, hogy maga mögött hagyja a zaklatót. A férfi a lépcsőnél azonban rátámadt: a derekát megragadva, a földre rántotta, leszorította, fojtogatni kezdte, majd a sérelmére szexuális erőszakot követett el. A nő folyamatosan ellenállt, kiabált, ami megzavarta a férfit, ezért abbahagyta a nő bántalmazását és elhagyta a helyszínt.

A bántalmazott nőnek az egyik ujja eltört, a férfit pedig a rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő 32 éves férfival szemben szexuális erőszak, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen látható a férfi, ahogyan a támadás előtt kíséri a megtámadott nőt: