2021.02.25
Géza
Kezdőlap Bűnügy Börtönt kapott a férfi, aki több lopott pingvint és madarat árult...

Börtönt kapott a férfi, aki több lopott pingvint és madarat árult a Facebookon

A gátlástalan tolvaj korábban évekig az ulverstoni South Lake szafari parkban dolgozott, onnan fújta meg az állatokat.

Két év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott az a férfi, aki két Humboldt pingvint és több egzotikus madarat is ellopott korábbi munkahelyéről, az ulverstoni South Lake szafari parkból. A 25 éves Bradley Tomes a Facebookon árulta a meglovasított állatokat – írja a Manchester Evening News. Eszerint Tomes négy éven át dolgozott az állatkertben, ahová kétszer is betört. Éjjel hatolt be az lezárt szafari parkba, lyukat vágott a trópusi madárház ketrecén, és több egzotikus madarat, köztük plataleákat, arákat és kócsagokat lopott el. Az állatok értéke meghaladja a 21,5 millió forintot, de Tomes ennél jóval jelentősebb kárt okozott, ugyanis a lyukon keresztül több madár is kirepült, a gondozóknak azóta is csak néhány példányt sikerült befogniuk. A trópusi madarak mellett Tomes magával vitte Pablót és Penny-t is, a Chiléből és Peruból érkezett Humboldt pingvineket is.

Tomes hónapokkal később Facebookon hirdette meg az „eladó” madarakat, ekkor figyelt fel a pingvinekre egy egzotikus állatokat gyűjtő férfi, aki közel 3,7 millió forintnak megfelelő összegért meg is vásárolta Pablót és Penny-t. A pingvinek azonban nagyon rossz állapotban voltak, ezért a gyűjtő értesítette a rendőrséget, akik így bukkantak a nyomára a madártolvajnak.

Az állatkert megerősítette, hogy a pingvineket tőlük lopták el. Tomes kezdetben mindent tagadott, de miután a rendőrség elég bizonyítékot gyűjtött, beismerte, hogy ő lopta el a madarakat korábbi munkahelyéről.