2023.12.07
Ambrus
Kezdőlap Belföld Zenét hallgatott a 16 éves fiú, akit elgázolt a HÉV

Zenét hallgatott a 16 éves fiú, akit elgázolt a HÉV

Szeptember 15-én reggel elgázolt a HÉV egy embert Pomázon. Mit most kiderült, egy 16 éves diák volt az áldozat, akit végül sikerült kiemelni, ellátták és életveszélyes állapotban kórházba vitték – koponya és hasi sérülést, többszörös végtag-, és csípősérülést szenvedett.

A helyszínen felkutatott tanúk egybehangzóan állították, a fiú lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval közelítette meg az átjárót. A Budakalász felől érkező HÉV vezetője hiába vészfékezett, amint meglátta, hiába sípolt, akadt tanú, aki „Vigyázz!”-t ordított, a fiú, mintha ott sem lenne – nem reagált, nem érzékelte, nem hallotta, nem látta. A szerelvény képtelen volt elkerülni az ütközést, a 8 másodperc alatt állóra fékezett szerelvény elütötte és maga alá gyűrte a testet – írja a Police.hu.

A Szentendrei Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményez a 16 éves fiatalemberrel szemben, ugyanis a KRESZ szerint a vasúti átjárón a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Az eddigi adatok pedig nem ez irányba mutatnak, pedig a tragédia nagy valószínűséggel néhány fejmozdulattal elkerülhető lett volna.

Nagyobb odafigyelést és óvatosságot a közlekedésben! A külső zajok kizárása, az egyes érzékszervek tompítása lassítja a reakcióidőt. Közlekedni nem megszokásból, emlékezetből kell, hanem odafigyelve az állandó változókra és a közlekedés többi résztvevőjére.