2023.06.09
Félix
Kezdőlap Belföld Záporokkal teli, remek kis őszi napunk lesz ma

Záporokkal teli, remek kis őszi napunk lesz ma

A hétvégi időjárás nem kedvez a kirándulni, ünnepelni vágyóknak. Vasárnapra sem süt ki a nap, sőt, további kellemetlen meglepetéseket tartogathat számunkra a hétvége.

A hét utolsó napján általában erősen felhős vagy borult idő várható, de kisebb-nagyobb szakadozások időszakosan előfordulhatnak. Több helyen is kialakulhat zápor, zivatar, a Dunántúlon eső is valószínű. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Az északi, északnyugati szél a Dunántúl nyugati felén megélénkül, ott, illetve zivatarban erős széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között várható, de az északkeleti megyékben pár fokkal melegebb, míg a tartósabban csapadékos részeken kissé hűvösebb idő valószínű. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Napközben több helyen fordulhat elő zivatar az országban, alacsonyabb valószínűséggel a Nyugat-Dunántúlon dörrenhet meg az ég. A zivatarokat legfőképp felhőszakadás (az ismétlődő cellaátvonulásból > 30, egyes helyeken akár > 50 mm csapadék) kísérheti, de kisméretű jég, esetleg egy-egy viharos (60-80 km/h) széllökés is előfordulhat – írja a met.hu.

Vasárnap a nap második felében a Dunántúl nyugati és északi megyéiben már inkább a folyamatos eső lehet a jellemző, arrafelé a 24 óra alatt összegyűlő mennyiség 20-30 mm közelében alakulhat, néhol esetleg ennél több is hullhat.

A régóta várt eső „egyben” leesik az ünnepi hétvége alatt. Őszi hangulatban az ország a nyár szezonzáró hétvégéjén.