2023.02.08
Aranka
Kezdőlap Belföld Záporok enyhíthetik a hétvégi forróságot

Záporok enyhíthetik a hétvégi forróságot

Pénteken folytatódik a forróság, de a napos időt a Dunától keletre időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, és errefelé délután elszórtan egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat viharos széllökések kíséretében, majd kora estétől már nyugaton is előfordulhat néhol egy-egy zápor, zivatar.

Élénk, erős lesz a délnyugati szél, amely este, éjszaka északnyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, s a Dunántúlon helyenként viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 17-24, délután 34-40 fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően több fokot hűlhet a levegő.

Szombatra egy hidegfront hoz többfelé élénk, erős, kezdetben néhol viharos északi-északnyugati szelet. Főként a Dunától keletre alakulhatnak ki átmenetileg elszórtan záporok, zivatarok. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban. Csekély mértékben enyhül a forróság, 29-37 fok várható.

Vasárnap sok napsütésben lesz részünk, egy-egy futó zápor, esetleg zivatar csak néhol északon fordulhat elő. Veszít erejéből a szél. A legmagasabb hőmérséklet 31-37 fok között alakul.

Hétfőn és kedden a napsütést gomolyfelhők zavarhatják meg, de csak elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hétfőn 34-39, kedden 31-38 fokos maximumokra van kilátás.