2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Vitray Tamás ezt megúszta: újra vezethet, nem vették el a ...

Vitray Tamás ezt megúszta: újra vezethet, nem vették el a jogsiját

A baleset okozását elismerő, 88 éves tévés levélben kérte a hatóságot, ne vegyék el a jogsiját. Kérése meghallgatásra talált, tovább vezethet, enyhe pénzbüntetéssel megúszta a dolgot.

Pénzbüntetést kell fizetnie, és ugyan első körben a vezetéstől is eltiltották volna, ám utóbbi retorziótól végül eltekintett a hatóság. A méltányosság érdekében Vitray levelet írt – hiszen a vírushelyzet a személyes meghallgatást nem tette lehetővé –, és indokait elfogadták.

– Első körben a pénzbüntetés mellett negyedévre bevonták volna a jogosítványomat. Szerettem volna, ha ezt elengedik, mert nem vezetéstechnikai hiba történt, hanem figyelmetlenség. A vírusra való tekintettel azonban most nincsenek személyes meghallgatások, ezért egy kézzel írt indoklásban kellett megfogalmaznom, hogy kérem, a vezetéstől való eltiltástól tekintsenek el, mert egyedül élek, magamról gondoskodom, és a legfontosabb helyekre, ahová el kell jutnom, csak többszöri átszállással tudnék tömegközlekedni – mesélte a Blikknek Vitray. – Hálás vagyok, hogy a kérelmem nyitott fülekre talált, és nem tiltottak el a vezetéstől – ismerte el Vitray Tamás, aki jelenleg kölcsönkocsival jár.