2022.06.27
László
Kezdőlap Belföld Vitray Tamás: én már olyan nagyon messze előre nem nézek

Vitray Tamás: én már olyan nagyon messze előre nem nézek

Egyedül, mégsem magányosan tölti az idejét Vitray Tamás. Sokan keresik, de a családja gondoskodik róla, sőt most ő segít másokon.  

A koronavírus járvány miatt nem megy sehova a 87 éves Vitray Tamás, aki régi tanítványainak mesélt a karanténról. Viccelődve mondta, hogy ugyan egyedül van, de mégsem érzi magányosnak magát, hiszen annyi telefont mint mostanában, már régen kapott: ”Kellett egy vírus, hogy az emberek elkezdjenek érdeklődni, hogy a másik mit eszik, hogy bírja az egyedüllétet. Ezek a dolgok egyébként eszünkbe nem jutnának a hétköznapokon. Azt is észrevettem, hogy például az a puszta tény, hogy az ember el van zárva másoktól tehát az egyetlen védekezésként ezt használja, vagy a leghatásosabbként, hogy egyedül marad. És ettől valahogy közelebb kerülhetnek egymáshoz, én legalábbis ezt tapasztalom. Én ennyi telefont már nagyon régen nem kaptam: hogy vagyok, van e mit ennem?”

A népszerű televíziós nemrég vált el feleségétől Kállay Boritól, azóta egyedül él. De, mint mondta, aggodalomra semmi ok, mert a gyerekei gondoskodnak róla, igaz ez most a járvány miatt náluk sem a megszokott formában zajlik: „Van mit ennem, mert van családom. A két nagy fiam, enyhén szólva nagyok, mert mindketten benne vannak már a korban, jócskán túl az ötvenen. Mindig megkérdezik, hogy De nem jönnek be. Én még elkövetem azt a disznóságot, hogy kinyitom az ajtót, mert látni akarom őket.”

Vitray azt is elmesélte, hogy kifejezetten szeret egyedül lenni, és a fertőzéstől sem fél: „Az ilyen fajta szorongásom enyhül, mert én már olyan nagyon messzire előre nem nézek, nincs bennem emiatt semmilyen szomorúság, ez az élet rendje. És már nem 87 éves vagyok hanem mindjárt 88. Nekem nincsenek messze tekintő terveim, én szeretnék egészségesen élni, és szeretném ha méltósággal kellene búcsúznom és nem úgy, hogy méltatlan a helyzetem, amíg elbúcsúzom az élettől.”

A beszélgetés végén a Tanár úr nem hazudtolta meg önmagát, és előrukkoltak az ötletével, miszerint a beszélgetőtársaival Cseke Eszterrel és Takács Andrással, vagyis az „Ont the Spot” stábjával segíteni szeretne idős, magányos embereknek: „Felhívtuk egykori tanárunkat, a 87 éves, egyedül élő Vitray Tamást. Már két hónapja nem megy sehova, de szerinte nem olyan egyszerű ez a #MaradjOtthon, mint gondolnánk… Éppen ezért felajánlotta, hogy 10 egyedülálló idős embernek 20 ezer forint értékű élelmiszercsomagot rendel házhozszállítással. Mi is csatlakoztunk az ötlethez, és további 10 idős embernek bevásárolunk. Tudjuk, hogy ez a 400 ezer forint csepp a tengerben, de az ötletet mások is megvalósíthatják kicsiben vagy nagyban a saját környezetükben, hogy ne csak vigyázzunk egymásra, hanem gondoskodjunk is egymásról.” – írják a Vitray Tamással készül beszélgetés videója alatt.

#GondoskodjunkEgymásról – FELHÍVÁS! Felhívtuk egykori tanárunkat, a 87 éves, egyedül élő Vitray Tamást. Már két hónapja nem megy sehova, de szerinte nem olyan egyszerű ez a #MaradjOtthon, mint gondolnánk… Éppen ezért felajánlotta, hogy 10 egyedülálló idős embernek 20 ezer forint értékű élelmiszercsomagot rendel házhozszállítással. Mi is csatlakoztunk az ötlethez, és további 10 idős embernek bevásárolunk. Ehhez várjuk itt a Facebookon vagy az info@onthespot.hu címen KEDD ESTIG olyan 70 év fölöttiek nevét, címét és telefonszámát, akiknek szükségük van erre a segítségre és akik egyedül élnek Budapesten (sajnos csak itt tudtuk megszervezni a kiszállítást).Tudjuk, hogy ez a 400 ezer forint csepp a tengerben, de az ötletet mások is megvalósíthatják kicsiben vagy nagyban a saját környezetükben, hogy ne csak vigyázzunk egymásra, hanem gondoskodjunk is egymásról.

Közzétette: On The Spot – 2020. április 13., hétfő