2023.02.09
Abigél, Alex
Kezdőlap Belföld Visszatér az igazi tél: mindenki alaposan öltözzön fel

Visszatér az igazi tél: mindenki alaposan öltözzön fel

Szerdán a reggeli ködfoltok feloszlását követően a Dunántúlon felhősebb idő várható, a Dunától keletre viszont hosszabb napos időszakokra készülhetünk. Számottevő csapadék nem várható.

A réteges felhőzet napközben tovább terjeszkedik, de legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében hosszabb, az Észak-Alföld tágabb térségében (beleértve a fővárost is) inkább csak rövidebb időre süthet ki a nap. A látási viszonyok javulnak, de néhol tartósan párás maradhat az idő. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a borult részeken lehet hószállingózás, esetleg szitálás. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1-6 fok között valószínű. Késő estére -4 és +3 fok közé hűl a levegő.

Győr-Moson-Sopron vármegyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt szerdára.

Este többnyire beborul az ég, az északkeleti, derült részeken párássá válik a levegő, helyenként köd is képződik. Szórványosan előfordulhat hószállingózás, gyenge intenzitású havazás. A keleties szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -2 fok között várható, de az eleinte derült, szélcsendes északkeleti részeken ennél hidegebb is lehet.

Bár fronthatás nem terheli a szervezetünket, több fokkal hidegebb levegő érkezik, emiatt a hidegre érzékenyek körében fejfájás, görcsös panasz, vérnyomás-ingadozás előfordulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.