2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Villamoson szemelték ki: megpróbáltak megerőszakolni egy nőt Budapesten

Villamoson szemelték ki: megpróbáltak megerőszakolni egy nőt Budapesten

Kóros elmeállapota miatt kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta az ügyészség annak a 28 éves férfinak, aki a vád szerint a 4-6-os villamos vonalán kifigyelt egy nőt, követte, majd megpróbálta megerőszakolni.

Az eset tavaly júliusban történt Budapesten. A férfi a Széll Kálmán tér felé közlekedő villamoson utazott, amikor a Blaha Lujza téren a villamosra felszállt a nő és annak testvére. A férfi rögtön felfigyelt rájuk, végig szemmel tartotta őket, még azt is észrevette, hogy a kiszemelt nő az út során többször elaludt.

Az ügyészség közleménye szerint a Széll Kálmán téri végállomáson mindannyian leszálltak a villamosról, de a férfi továbbra is figyelte a két nőt. A sértett és testvére itt szétvált, majd a nő gyalog, egyedül indult tovább, a férfi pedig követni kezdte őt, aki mögött kezdetben csupán pár lépés távolságra haladt. A férfi egy idő után megszólította az áldozatot és beszélgetni kezdett vele.

A férfi egészen az otthonáig követte őt, majd amikor a nő a lakóház bejárati kapujához lépett és elköszönt tőle, a férfi hirtelen a falhoz szorította és fogdosni kezdte. A nő rákiáltott, hogy hagyja abba és szabadulni is próbált a támadó fogásából. Végül sikerült kikerülnie a férfi karmai közül, gyorsan beszaladt a társasház kapuján, de a támadó ide is követte őt.

A férfi a társasház előterében ismét rá támadt a nőre, nekilökte a falon elhelyezett levélládáknak és erőszakoskodni kezdett vele. A dulakodás során mindketten a földre kerültek, ahol a férfi tovább erőszakoskodott a folyamatosan ellenkező nővel. Az áldozat hangos kiabálására szerencsére a társasházban lakó egyik férfi figyelt fel és rögtön a segítségére sietett: elzavarta a támadót, majd értesítette a rendőrséget.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben szexuális erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető. Erre figyelemmel, a törvény kötelező rendelkezése alapján az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat mentse fel, és rendelje el a kényszergyógykezelését. A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll – olvasható az ügyészség hétfői közleményében, amelyhez hozzátették: A kényszergyógykezelés a társadalom védelme és a terhelt gyógyítása érdekében, egy határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés.