2021.09.18
Diána
Kezdőlap Belföld Világhírt hozott a gyöngyösi diákok zenei produkciója - VIDEÓ

Világhírt hozott a gyöngyösi diákok zenei produkciója – VIDEÓ

A magyar fiatalok ámulatba ejtették a világsztárokat, többek közt a Metallicát is.

Pitlik Emese, a gyöngyösi matek-fizika-számítástechnika szakos tanárnő olyat tud, amire méltán lehet büszke. Képes a végletekig lelkesíteni a diákjait abban, amit nagyon szeretnek. Ha nem a matek tudományában, hát akkor a zenében, vagy bármi másban.

A fiatalokkal hétről – hétre összegyűlnek egy kis örömzenélésre, ami – ma már – a világ túlsó feléig is elhallatszik. Három éve például az előadásukban felcsendülő Metallica-dal feldolgozást több mint 150 országban csodálták meg a hallgatók. VIDEÓ

– A zene mindig is az életem része volt: gyermekként a Tücsök – zenekarban hegedűltem, középiskolában a barátaimmal alapítottunk együttest, majd egyetemistaként az ELTE Zenekar következett Baross Gábor vezetésével. Rengeteg tehetséges gyermek van itt a Berze Nagy János Gimnáziumban, országos versenyeket is nyernek, ezért magától értetődő volt, hogy itt is alapítok egy zenekart – mondta a tanárnő az Indirektnek. – Az első nagyobb visszhangot kapott a Metallica: Nothing else matters című feldolgozásunk kapta.

A tanárnőnek a legendás zenész, Presser Gáborral is van szép emléke.

– Nagyon szerette a közönség a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadásunkat, amit az Egri Bazilika lépcsőjén adtunk elő. Ez eljutott Presser Gábor fülébe, aki legnagyobb örömünkre kitalálta, hogy legyen egy közös éneklés Gyöngyösön a Művelődési Központ színpadán, és a gyerekekkel közösen adta elő a Ringasd el magad című örökzöldjét.

– Legújabb feldolgozásunk az 1964-es Simon Garfunkel: The sound of silence című dal A videóhoz az ötletet a tavalyi londoni utam adta, ahol utcazenészeket filmeztem. Az izlandi felvételeket Az éhezők viadala című film vizuális mesterétől, Andre Merciertől kértem el, aki mikor meglátta a kész klipet, lemondott a felvételekért járó jogdíjról a projekt kedvéért – mesélte a meglehetősen nagy elismerésnek számító gesztust Emese. VIDEÓ: