2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Vigyázat: pokoli hőség lesz ma is

Vigyázat: pokoli hőség lesz ma is

Szerdán zavartalan lesz a napsütés.

Szerdán csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, egy-egy zápor, zivatar legfeljebb az északkeleti határvidéken fordulhat elő. Az északnyugati, nyugati szelet napközben élénk lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 33-36 fok között várható. Késő estére 21-27 fok közé csökken a hőmérséklet. A meteorológiai szolgálat figyelmeztetett, hogy az ország nagyobb részén 25, a Dél-Alföldön helyenként 27 fok körül valószínű a napi középhőmérséklet.

Az országos tiszti főorvos hőségriasztást adott ki az ország egész területére szerdán nulla órától péntek éjfélig a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlására.

A meteorológiai szolgálat a hőség miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Tolna, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Pest (benne Budapesttel), Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre.

A hőség miatt másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztető előrejelzés Csongrád-Csanád és Békés megyékben van érvényben.

Este derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön nagyrészt napos idő várható fátyolfelhőkkel, az északkeleti megyékben gomolyfelhők is képződhetek. Csapadék nem várható. A Dunántúlon helyenként megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33-38 fok között alakul.