2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Belföld Vigyázat: marad a hőség, de jönnek a zivatarok is

Vigyázat: marad a hőség, de jönnek a zivatarok is

Budapesten többnyire napsütésre lehet számítani, kevés gomolyfelhővel. A hőmérséklet délután 33 fok körül alakul, késő estére 22 fok köré hűl le a levegő.

Napos idő várható, általában kevés gomolyfelhővel, főleg az északkeleti megyékben van esély záporesőre, esetleg zivatarra. Az északnyugati szelet délutánig élénk, néhol erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-36 fok között alakul. Késő estére 19-26 fok közé csökken a hőmérséklet.

A Balaton Siófoknál 26, a Velencei-tó Agárdnál 24 fokos.

Pénteki időjárás: a sok napsütés mellett az északi, északnyugati megyékben több, másutt kevesebb gomolyfelhő képződik, és elszórtan, nagyobb eséllyel az északi megyékben fordulhat elő zápor, zivatar. A déli, délnyugati forduló szél sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután többnyire 32-37 fok között alakul, de az északnyugati határ mentén kissé hűvösebb is lehet.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, többfelé valószínű zápor, zivatar. Helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadás és jégeső kíséretében. A nyugati, délnyugati szél északira, északnyugatira fordu, és sokfelé kísérik élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lökések. A hajnali 16-23 fokról délutánra 26-35 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb, északnyugaton a hidegebb.

Vasárnap a sok napsütés mellett északon több, délen kevesebb felhő zavarja a napsütést, többfelé várható zápor, zivatar. Helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadás és jégeső kíséretében. A délies szél északnyugatira, nyugatira fordul és megélénkül, olykor meg is erősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban 16-22, a délutáni órákban 27-37 fok között valószínű, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb, északnyugaton a hűvösebb.