2021.09.22
Móric
Kezdőlap Belföld Vigyázat: mára két riasztást is kiadtak a meteorológusok

Vigyázat: mára két riasztást is kiadtak a meteorológusok

A mai időjárás Budapesten többnyire napsütéses lesz, gomolyfelhőkkel, csapadék nem várható. A délnyugati szél napközben megélénkül. A hőmérséklet délután 35 fok körül alakul, késő estére 22 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is napsütésre és gomolyfelhőkre számíthatunk. Kis eséllyel az északkeleti országrészben, majd nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31-38 fok között várható.

A Balatonnál erősen fátyolfelhős lesz az ég, estére azonban csökken a felhőzet. Csapadék nem várható. A Balaton Siófoknál 27 fokos.

A holnapi időjárás is napsütéses lesz, kevés felhővel. Legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő csapadék, a légmozgás is mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31-36 fok között alakul.

Pénteken a sok napsütés mellett az északi, északnyugati megyékben több lehet a gomolyfelhő az égen, itt előfordulhatnak záporok, zivatarok. A délnyugati, majd északnyugatira, nyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében pedig viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-37 fok között várható.

Szombaton több-kevesebb napsütés mellett erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-35 fok között alakul.

Vasárnap a napsütést több-kevesebb gomolyfelhő zavarja meg, és többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délnyugatira, majd ismét északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar során viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-34 fok között várható.