2023.02.09
Abigél, Alex
Kezdőlap Belföld Vigyázat: ma újra leszakad az ég

Vigyázat: ma újra leszakad az ég

Igazi borongós, őszies idő lesz hétvégén: bőven lesz felhő, néhol csapadék is, napsütés azonban nem sok.

A mai időjárás Budapesten felhős és borult lesz, délután gyenge eső is előfordulhat. Napközben időnként megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 18 fok körül alakul, estére 15 fok köré csökken a hőmérséklet.

Az ország többi részén is megnövekszik a felhőzet, nyugat, délnyugat felől fokozatosan vastagszik a felhőtakaró, északkelet felé haladva lehet vékonyabb, szakadozottabb. Az északkeleti és keleti megyékben néhány órára kisüthet a nap, délutánra azonban ott is beborul az ég. Az ország délnyugati, nyugati felében nagyobb eséllyel lehet eső, zápor, északkelet felé haladva csökken a csapadék esélye. Az ország nagy részén az északnyugati, délnyugaton pedig az északi, északkeleti szelet kísérhetik időnként élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul, estére 14 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Az ország déli részére elsőfokú riasztás van érvényben zivatarok miatt.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna az ország délkeleti felére összpontosul, ott többfelé lehet eső, zápor. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható.

Vasárnap délutánra északkeleten is felszakadozik a felhőzet, és az ország nagy részén akár több órára is kisüthet a nap. Eközben nyugat, északnyugat felől egye vastagabb felhők érkeznek. A csapadékzóna kelet felé távozik, mögötte előfordulhat zápor, főként északkeleten pedig egy-egy zivatar is. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul – írja a met.hu.