2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld Vigyázat: erős szél és hófúvás lesz ma

Vigyázat: erős szél és hófúvás lesz ma

Hűvös, csapadékmentes, napsütéssel tarkított napok várnak ránk.

Szerdán derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő lesz. Az esti órákban az északi, északnyugati tájak fölé szakadozott, oszladozó felhősáv érkezhet. Az északi, északkeleti szelet napközben nagy területen kísérik élénk, néhol erős lökések, ekkor a Tiszántúlon még előfordulhat hófúvás. Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható, de a Tiszántúl kevésbé szeles, hófödte tájain ennél akár több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére többnyire 0 és -10 fok közé hűl le a levegő, de a szélcsendes, hóval borított tájakon jóval hidegebb lehet.

Csütörtökön szakadozott frontális felhőzet vonul át felettünk, de emellett az ország nagyobb részén többórás napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati, a Tiszántúlon a déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A csúcsérték általában 1-6 fok között alakulnak, de a hófödte keleten, északkeleten 0, -5 fok valószínű.

Pénteken általában többórás napsütésre számíthatunk, azonban az északkeleti, keleti tájakon az éjszaka képződő zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmaradhat. Számottevő csapadék nem valószínű. Estétől északkelet, észak felől felhősödés várható, és gyenge vegyes csapadék is előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérhetik élénk vagy erős lökések. Hajnalban általában 0 és -6 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, illetve a szélcsendes, fagyzugos részeken több fokkal hidegebb lehet. Kora délután többnyire 4-10, a szélvédett, hófödte tájakon azonban 0, -3 fokot olvashatunk le a hőmérőkről – írja a met.hu.